16.10.2008 14:04

Над 100 компании са се включили в инициативата за пътна безопасност

Видян 1157 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

В бъдеще ще имаме дисциплинирани български граждани, ако работим за каузата, децата от малки да познават правилника за движение. Това каза за БГНЕС министърът на транспорта Петър Мутафчиев днес по време на Европейския ден на пътна безопасност, предаде БГНЕС.


Над 100 български компании са се включили в инициативата на Европейската харта за пътна безопасност. Целта е институциите, медиите и фирмите да работят заедно за образоването на децата по този проблем. Между 6 и 8 % от катастрофите са причинени от пияни шофьори, докато над 60 % са заради неспазване правилата на движение, казаха от министерство на транспорта. Министърът сподели, че идеята, родителите да дават дежурства пред училищата и да помагат на децата да пресичат улиците е добра. Над 200 деца от 8 училища участваха в състезание пред НДК с личните си велосипеди, скейтбордове и тротинетки. Събитието беше организирано от Министерство на транспорта, Държавната агенция за закрила на детето и община „Триадица“. Кметът на община „Триадица“ Евтим Евтимов сподели пред БГНЕС,“ че 8 годишната ми дъщеря постоянно ми казва да карам по-бавно, да пускам мигачи, тя е коректив за моето поведение като шофьор“.



Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

Димитър Франтишек

Сарафов разпореди проверка на работата на прокурор от СГП

И.ф. главен прокурор Борислав Сарафов ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 07 юли 21:00ч.

Милост

Режисьор: Дестин Креттон
В ролите: Майкъл Б. Джордан Браян Стивънсън Джейми Фокс Уолтър Макмилиън Уолтър Макмилиан

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

към хороскоп хороскоп

овен

Вашето лошо настроение ще избледнее днес

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Вашето лошо настроение ще избледнее днес, когато си