06.11.2008 17:58

Нашествие от прегладнели пенсионери и работяги в СУ

Видян 1886 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 3.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

За ежедневно нашествие от външни лица в стола за хранене на СУ „Св. Климент Охридски“ алармираха пред 19` студенти. Причината за явлението е, че обядът в мензата излиза доста на сметка.
„Всеки ден на опашката редом с нас се чакат доста пенсионери и работници с гащеризони, въпреки че никъде не е упоменато столовата да обслужва външни посетители на университета, нито е посочена цена на храната за такива“, обясниха студенти.
Така мензата между 11,30 и 13,30 часа често се пълнила с талпи от прегладнели пенсионери и работяги. Никой от служителите в столовата не контролирал дали посетителя, на който продава яденето е студент, преподавател или университетски чиновник. Някои хора очевидно се възползват от това и обядват първо, второ и трето за символична сума. Според ценоразписа комплексното меню в стола предлага срещу 1,50 лв. за студенти и 3,15 лв. за служители на учебното заведение супа, която може да бъде от боб, леща, пилешки дробчета или „топчета“, както и основно ястие, обикновено паниран шницел, кебапчета с гарнитура от настъргано зеле и морков. Понякога има мусака или пиле с картофи. Към обяда влиза естествено хлебна питка и десерт, най-често нишесте, ябълка или вафла. В мензата има и гише, предлагащо по-богат асортимент от ястия, но без фиксирана цена за цяло меню. Там може например да се поръча кашкавал пане или пържола, също на доста сносна цена. По думите на студенти някои от пенсионерите дори си носят буркани, в които им се пресипва супата, след което си ги отнасят вкъщи.



Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 09 юни 21:00ч.

Ятаган

Режисьор: Andrey Andonov
В ролите: Любомира Башева Mila Николай Илиев Omar Мариан Вълев Inspector Rangel Kostov Ирена Милянкова Barumova

виц на деня

- Каква е разликата между мъжа и микровълновата печка?

  Никаква, след 30 секунди всичко е готово.

                 

към хороскоп хороскоп

козирог