Годината беше динамична и успешна за журналистите в БНТ
01/02

Свързани новини

21.07.2022 16:47

По света и у нас навърши 62 години

Видян 568 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


В сряда (20 юли) се навършиха 62 години от първото излъчване на новини в българския телевизионен ефир. От 1960 г. новинарските емисии на БНТ „По  света и у нас“ са част от живота на българските зрители. Днес централната емисия „По света и у нас“  се води от двете екранни двойки – Аделина Радева – Даниел Чипев и Филипа Огнянова – Даниел Михайлов.

„Работата за новините е призвание. Благодаря на всички колеги, които работят за „По света и у нас“, но и публицистичните предавания на БНТ. Вашата екипност, всеотдайност и професионализъм са в основата на доверието на зрителите и именно заради това отново сме телевизията с най-високо обществено доверие според изследването на институт “ Ройтерс”, каза директорът на „Новини и актуални предавания“ Мариела Драголова по време на празника на журналистите от нюзрума.

Годината беше динамична и успешна за журналистите в БНТ. Към екипа на „По света и у нас“ се присъединиха двама нови водещи – Ангел Бончев и Костадин Филипов, а в централна емисия новини се завърнаха Филипа Огнянова и Даниел Чипев. Ангел Бончев е водещ на новините в рамките на сутрешния блок „Денят започва“, а Костадин Филипов води емисиите „По света и у нас“ в събота и неделя. Към екипа на сутрешния блок „Денят започва“ се присъедини ѝ водещият Симеон Иванов, който си партнира с Христина Христова. Мая Костадинова стана водещ на новото съботно-неделното предаване  –  „Говори сега“, а дигиталните канали също отбелязаха ръст. Новинарският сайт bntnews.bg отбелязва ръст от 50 % и отново е в топ 10 на платформите, които достигат до най-голям брой потребители според институра Ройтерс. Увеличение на потребителите има и при робота, който чете новини - „Чуй новините“ и то с цели 18.18 %.







Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

Кино Нова 25 август 21:00ч.

В тайна служба на Нейно величество

Режисьор: Питър Хънт
В ролите: Джордж Лейзънби, Даяна Риг, Тели Савалас

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

 

към хороскоп хороскоп

телец

Не си измисляйте страхове

Този понеделник не се втурвайте в надпревара с