14.11.2008 09:42

Забраняват мощните коли на новобранците шофьори

Видян 1362 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Възможността от въвеждането на ограничение за начинаещите шофьори, което да им забранява да седнат зад волана на мощна кола, ще обсъди Министерският съвет. Засега е взето решение те да получават 2/3 от стандартния брой на контролните точки, което означава, че ще разполагат с 26 точки. Това стана вчера на правителствено заседание, което прие някои промени в Закона за движение по пътищата.


За нов водач се приема шофьор, получил свидетелство за правоуправление в рамките до една година и до навършването на 25-ата му година. Засега отпада задължението за новобранците на пътя да избират скорост с 10 км/ч по-ниска от тази, с която трябва да се кара в съответното населено място. Те ще могат да шофират и нощем, въпреки че имаше гласове това да не им бъде позволено. Новаците обаче ще бъдат задължени да карат с придружител – опитен водач, когато возят със себе си лице под 18 години.


Обсъжда се възможността да бъде глобяван собственикът на возилото, което е шофирано от нов водач, нарушил ограниченията. Възниква въпросът обаче как ще се процедира в случаите, когато автомобилът е купен на лизинг. По закон возилото е собственост на вносителя, докато купувачът не си го изплати. Така излиза, че глобата трябва да я отнесе фирмата продавач.



Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 29 септември 21:00ч.

Странични ефекти 2013 г. ‧ Трилър/Криминале ‧ 1 ч 46 мин

Режисьор: Стивън Содърбърг
В ролите: Руни Мара Емили Тейлър Джуд Лоу Dr. Jonathan Banks Чанинг Тейтъм Мартин Тейлър

виц на деня

Кирил Петков спасил Бойко Борисов. За благодарност Бойко извадил спестовна книжка и му я дал.


 

- Но аз не мога да тегля от нея!


 

- Нищо, ще внасяш!

към хороскоп хороскоп

рак