Свързани новини

13.05.2024 21:05

Масово напускат при новия шеф на соф.туризма, кметът незаконно забави жалбата срещу нагласения конкурс за поста

Видян 25413 пъти | Коментари 8
Гласували 4 рейтинг: 3.7500
много слаба слаба добра много добра страхотна

Масово напускат възловите и най-ценни кадри,които досега едва бяха задържани начело на софийския туризъм, поради мизерното заплащане в Общинското предприятие. Приината е, че след нагласен конкурс постът бе зает от предизвестения още през януари Антон Пенев, заради когото уж експертният екип на кмета намали специално изискванията за ценз, за да ги покрие, като отново е спорно дали това е така. Например претенцията да е бил маркетинг мениджър на фалирал туроператор - чудесна атестация за професионализъм. А очевидно е и човек, който не може да работи в екип, камо ли да го ръководи.


Напусналите са най-важният за приходите на дружеството началник отдел Категоризация, който отговаря също за човешките ресурси и е юристът на предприятието, което никак не е многочислено, но е доста ефективно.


Друг от отишлите си като знак на протест е главният счетоводител, благодарение на когото с преоскъдния бюджет то успява да осъществи смайваща по размах дейност и да гарантира практимески целия миналогодишен ръст на българския, не само на софийски туризъм и това са статистически данни.


Напуска и началникът на маркетинга на столицата, която през последната малко повече от година успя да организира безплатни промоции на града във водещите носещи му туристически поток авиокомпании, което пък доведе до цялостния ръст на посетителите на града. София бележи рекорди и по заетост на легловата база, и по брой нощувки, и по новоразкрити атракции, и по участия в международни форуми, и по дигитализация и реално осъществена обратна връзка с потребителите на индустрията на гостоприемството посредством специална технология. Рекорден е и броят и престижът на публикациите в международната преса, представящи милионния град, като излязоха дори и в най-критичните британски медии, а това е и най-проблемният като цяло за родния туризъм пазар през последните години.


Желаещи, особено пък доказани професионалисти като напусналите, няма. Блокирана е цялата работа на сектора.


Напомняме, че още преди Нова година избраният на нагласен конкурс баш преди 1 май обикаляше големи фирми и обясняваше, че е "нещо като заместник-кмет", поемайки финансови ангажименти, без да има каквото и да е положение в общината. На 9 януари той беше се обадил на тогавашния директор на софийския туризъм да му предава работата на следващия ден, въпреки че не беше назначен. 


Пенев е известен със смехотворния опит за туристическа стратегия на София преди 2 г., в който липсват 22 основни вида туризъм, начело с балнео-,ски-,поклоннически и т.н., но затова пък са налични орнитоложкия и организирането на музикални конференции, в които имат личен бизнес авторите на т.нар. стратегия, взели 30 000 лв. за нелеп анализ на недобре направено поради неправилните им и непрофесионални въпроси социоогическо проучване, в което бяха излети още десетки хиляди лева на данъкоплатците.


Поради това беше и отстранен като съветник на ресорния заместник-кмет в администрацията на ГЕРБ, която управляваше София до 13 ноември, но бързо се пребоядиса като активист на Спаси София.


За да затвърди впечатлението, че вместо обещаното експертно и открито управление, получаваме точно обратното, кметът Терзиев практикува точно обратното, той забави 17 дни - 14 повече от нормативно установения срок, пращането в съда на жалбата срещу нагласения пуснат от него конкурс, с който бе уреден на поста Антон Пенев. 


Следва интересно продължение на тъжния, но истински и твърде показателен за новата софийска власт сериал.



Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 008 Бай Добри 15.05.2024 11:58

    Има ли София ръководител от София? Сами сте си виновни! Това в Пловдив не може да стане...

  • 007 от софия 15.05.2024 11:56

    Спаси София от Спаси София...

  • 006 Anonimen 15.05.2024 11:55

    Прелюбопитната амалгама от селски комплексари (Смучи София) и мекотело за кмет=хаос и мърсотия.

  • 005 Редакцията до Бай Иван 14.05.2024 16:24

    Анонимни троле, който е ясен, кои са гербаджиите - Антон - съветника на зам.-кмета от ГЕРБ Ирина Савина ли, защото това е просто факт? Има и други факти. Неприятни за гузните, но факти. Всичко е налично: и "стратегията", и статистиката, и фалиралия туроператор, и понижените критерии за длъжността, за да бъде трудоустроен конкретен провинциалист, и напусналите хора, заради неналичието на единия от които човек и да иска, не може да открие заведение, и противоправното забавяне на жалбата от страна на кмета. Дела и документи. Заплахите са доста забавен начин за комуникация, но плашат само гаргите. Май и тях не.

  • 004 Редакция на редакцията на бай Иван 14.05.2024 15:21

    То герберастите, освен да саботирате дейността на новия кмет друго не сте свършили! Проверките ще покажат какви сте ги вършили и на какво "високо" туристическо ниво е София след едногодишното директорство на подалия жалба бивш директор!

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 26 май 21:00ч.

Измет

Режисьор: Стивън Долдри, Кристън Дюрвурт
В ролите: Руни Мара Сестра Оливия Мартин Шийн Father Juilliard Вагнер Моура Хосе Анджело

виц на деня

Има два типа хора. Аз избягвам и двата

към хороскоп хороскоп

лъв