Свързани новини

24.09.2020 11:19

Лъжите на властта за Турския поток през нас, правен от руски и беларуски фирми

Видян 9223 пъти | Коментари 7
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


„С първите мъже на Саудитска Арабия разгледахме строителството на газопровода”, съобщи от вертолета – своята нова джипка премиерът Борисов. При цялото ни уважение, първите мъже на кралството са ... кралят и престолонаследникът. Има 200 принцове, но зам.-министър на петрола очевидно не е сред най-първите мъже, а именно този човек – Аабед Абдулах Алсааудун ни пратиха. В други страни премиери не се срещат със зам.-министри.


По-съществени са останалите неистини, разкрити от Капитал. "Понеже няма какво друго да измислят и да излъжат, накрая казват, че проектът не е с компания от Саудитска Арабия, а от Русия", каза Борисов пред Алсаадун, който отвърна: "Аз съм собственикът", имайки предвид, че "Аркад" е държавна компания на Саудитска Арабия.


„Аркад е само формален изпълнител, но реално компанията няма свои работници на терен и всички дейности са преотдадени на други фирми. Доказателството за това са публикуваните на сайта на Булгартрансгаз договори още преди няколко месеца. Сред истинските строители е регистрираната в Белград руска фирма IDC (Infrastructure Development and Construction), която изгради отсечката на Турски поток през Сърбия, и ще бъде наета за българския участък от газопровода. На обекта работи и друга руска фирма - СПК, която помагаше на IDC по Турски поток в Сърбия и стана известна и с направата на последната т.нар. златна заварка на първата тръба от Турски поток. Тръбите се доставят от руската Тръбна металургична компания чрез люксембургската (офшорка) Комплишънс дивелъпмънт, която беше конкурент на Аркад в търга за газопровода. Друг конкурент на арабите - германската Max Streicher, също е нает за подизпълнител, като си сътрудничи с руската Закнефтегазстрой - Прометей. Италианската Bonatti също участва в процедурата за избор на строител срещу Аркад и е наета за изграждането на участък от над 50 км между селата Иванча, Бутово и Борислав, както и по техническите връзки с компресорните станции Вълчи дол и Полски сеновац. Друг подизпълнител, който реално строи българския газопровод, е фирмата от БЕЛАРУС - Белтрубопроводстрой. Тя е наета конкретно да прокара тръбата под река Янтра, но любопитното е, че според властите в Литва тя застрашава тамошната национална сигурност”, доказва Капитал.



"Не случайно кръстихме проекта Балкански поток, за да бъде свързан с газов хъб Балкан и за да действа реверсивно на територията на Балканите във всички посоки", казва още Борисов.



„Газопроводът и хъбът нямат нищо общо - едното е тръба за транзит на газ, резервирана 80% от Газпром, а второто е платформа за търговия с природен газ, за която руснаците категорично заявиха, че няма да участват по никакъв начин, а няма много други желаещи за търговия там. Целта на Газпром не е да достави газ в България, който да се търгува тук, а да го достави директно до крайни клиенти в Сърбия и Унгария, за да може по този начин Москва да упражнява геополитическо влияние. Реверсивен пренос на газ пък е НЕВЪЗМОЖЕН, защото проектираната и резервирана в следващите 25 години посока е само от Турция към Сърбия. Така блокира възможностите за доставка на американски LNG през България към Украйна”, разкрива Капитал.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 007 Anonimen 24.09.2020 16:34

    Заради скъпия американски газ вече цената беше увеличена от КЕВР с 20% - засега.

  • 006 Anonimen 24.09.2020 16:07

    Ами като не искате, не купувайте от тоя газ, бе западни джендъри! Кой ви пречи?! Плащайте си рекета за "демократичен газ" на Сатанинските Античовешки Щати, стройте си скъпи и прескъпи терминали /познайте кой пак е строителя/, карайте си го от другия край на света !!!

  • 005 Цензурирано съдържание Сайта „ЧУР“ 24.09.2020 16:02

    ТОВА Е КЕТЪРИНГА ПРИ КАПИТАЛИЗМА ЗА НОВИТЕ „ДЕМОКРАЦИИ“ !!!

  • 004 yasen 24.09.2020 12:47

    не било компютри, ами компоти!

  • 003 кой ни наказа така жестоко 24.09.2020 12:35

    Този е неспасяем случай, бай Ганьо е висини над него!!!

  • 002 Anonimen 24.09.2020 11:49

    Пак рубладжийски тролове! И малко граматика за слабо грамотните - газ е съществително от мъжки род. А това, течното, с което баба ти е палила газената си ламБа на село, е друг вид петролен продукт, понякога наричан от потребителите си гаС.

  • 001 Anonimen 24.09.2020 11:38

    От космоса се вижда, че така се удря тръбата през Булгаристан !!! Търси се претекст. За разлика от първия път ( когато строителството бе руско) сега е Българско . На тази ГАЗ разчитат Австрия, Унгария , Хърватска , Северна Италия ,Чехия . Моето виждане е, че МУТРАТА е клекнал пред Сатанинските Античовешки Щати, докато Германия плаща с ТЕРМИНАЛ за втечнена ГАЗ!!! Ще се случи следното: Скъпата американска ГАЗ ще поеме към тези страни които се надяваха на ГАЗ идваща от Булгаристан, а ЕВТИНАТА от Северен поток 2 ще подкрепя германската икономика. Без РУСКАТА ГАЗ, Германия губи до 8% от конкурентно способността на своите индустриални стоки. Булгаристан ще остане с разходи за 3 милиарда, и със силно влошени отношения към страните за които е била предназначена руската ГАЗ. За Русия не ми се говори. Ще последва изтегляне на руснаците от Черно море, ще има още по драстично намаляване на туристи, разорени и бедстващи черноморски общини !!!

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 26 май 21:00ч.

Измет

Режисьор: Стивън Долдри, Кристън Дюрвурт
В ролите: Руни Мара Сестра Оливия Мартин Шийн Father Juilliard Вагнер Моура Хосе Анджело

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш ще мултиплицирате вчерашния ден

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Сякаш ще мултиплицирате вчерашния ден, но с някои