Свързани новини

13.01.2014 10:06

15 фирми в битка за реконструкцията на площада пред НДК

Видян 1121 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Общо 15 компании и консорциуми искат да се заемат с преустройството на парка пред Националния дворец на културата. Официалното отваряне на офертите на участниците в обществената поръчка за реконструкцията се състоя в четвъртък в сградата на общината.Следните фирми са подали офертите си за участие: консорциум ПСТ НДК 2014, СК -13 Пътстрой, обединенията Красива София и Красива столица, Мега пътища 2014, ББС НДК и Цветомания София, ТТХ-РБ Озеленяване София, Естетика 2014, София сити строй 2014 и Лирекс БГ Сектрон. Самостоятелно участват фирмите Водстрой 98, Про-Планст, Водоснабдяване и канализация и Полид.


Проектът, който е на обща стойност 14,3 млн. лева, се финансира частично от оперативна програма Регионално развитие, откъдето ще дойдат близо 5 млн. лева. Останалата сума е от бюджета на общината.


От компаниите се изисква общ оборот между 400 000 лв. и 11 млн. лв. за различните части от търга. Оферти можеха да се подават до 19 декември, сочи информацията в обявлението.


Една от големите реконструкции включва фонтана в подлеза на НДК, водните каскади пред сградата и всички чешми в близост до НДК.


Предвижда се и подмяна на 67 декара настилки с изграждане на нови алеи и пътеки, като вече изтритите очертания на велоалеята с дължина 1,2 км също ще бъдат възстановени. Осветлението в парка ще бъде сменено също, а освен него ще бъде подменено и това по ключовите булеварди и улици, намиращи се край националния дворец.



Етикети
, ,
Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 02 юни 21:00ч.

Загадката Анри Пик

Режисьор: Реми Безансон
В ролите: Фабрис Люкини, Камий Котен, Алис Изас, Бастиан Буйон, Астрид Уетнал, Ханна Шигула и др.

виц на деня



COVID-19 е като рогата:

- Едни го имат.
- Други ще го имат.
- А трети никога няма да знаят, че са го имали ...

към хороскоп хороскоп

козирог