Свързани новини

10.04.2009 17:45

400 таксиметрови шофьори протестират във Варна

Видян 1541 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Над 400 таксиметрови шофьори от Варна са се събрали в момента да протестират на паркинга през УБАЛ „Св. Марина” в морската столица.


Това съобщи за  БГНЕС председателят на Независим синдикат „Авто 94” Димо Иванов. По думите му повод за броженията на „бакшишите” е намалянето на тарифите в една от варненските фирми за таксиметров превоз - „Конкурент такси”. Иванов обясни, че собственика й Иван Дойчев е решил да намали тарифите с 20 ст. на километър. Дойчев е и собственик на друга таксиметрова фирма, която е една от „акулите” на пазара в града, а именно „Омега такси”.На протеста присъстват както шофьори от „Конкурент такси и „Омега такси”, така и техни колеги от другите таксиметрови фирми във Варна. По думите на Иванов такова намаление на тарифите е ненормално точно в началото на летния туристически сезон. Той допъни, че щом шофьорите на „Конкурент такси” ще карат на по-ниски тарифи, това ще се отрази и на колегите им от другите фирми и те ще бъдат принудени да смъкнат цените.
Пред кореспондента на БГНЕС Иван Дойчев обясни, че преди по малко от 30 мин. се е провела среща, на която са присъствали шефовете на останалите големи фирми в таксиметровия бранш. На нея е било договорено „Конкурент такси” да не намаля цените с 20 ст., за да не се появи напрежение сред „бакшишите” в града. В момента във Варна таксиметровите шофьори карат на 89 ст. на километър на дневна тарифа и 99 ст. на километър на нощна. Началната такса също е 99 ст.



Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 30 юни 21:00ч.

Невъзможно бягство 3

Режисьор: Джон Хърцфелд
В ролите: Силвестър Сталоун, Дейв Батиста, 50 Сент, Джин Тян и др.

виц на деня

Детето на японка и българин е странна комбинация: Много му се работи, ама го мързи да стане.

към хороскоп хороскоп

дева