24.11.2008 11:06

Анелия Атанасова получи награда за заслуги на Малтийския орден

Видян 3283 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Народният представител от НДСВ Анелия Атанасова бе наградена с орден за заслуги към Суверенния военен орден на Малта. Кръстът pro Merito Melitensi бе връчен на Анелия Атанасова от извънредния и пълномощен посланик на Суверенния военен орден на св. Йоан от Йерусалим, Родос и Малта Н. Пр. граф Камило Дзуколи. На церемонията присъстваха лидерът на НДСВ Симеон Сакскобургготски, посланикът на Италия Н. Пр. Стефано Бенацо, апостолическият нунций в България монсеньор Януш Болонек, кметът на Асизи Клаудио Ричи и народни представители от НДСВ.


Отличието е израз на благодарност и признание за осъществяваната в унисон с хуманитарните ценности на Ордена обществена дейност на г-жа Анелия Атанасова, посочи посланик Дзуколи. Той подчерта, че в продължение на десет години г-жа Атанасова подкрепя инициативите на Ордена и  работи активно с неговите представители. Камило Дзуколи изтъкна, че досега единствено Нейно Величество Царица Йоанна е била носител у нас на учреденото през 1920 г. високо отличие.


Суверенният военен орден на хоспиталиерите на свети Йоан от Ерусалим, Родос и Малта е основан в Ерусалим преди 960 години и се ползва с реален, признат от църквата и от международното право, статут на суверенна страна. Орденът поддържа дипломатически отношения със сто страни. С някои от тях, между които и България, Орденът има подписани споразумения за сътрудничество в хуманитарната и здравната област или в сфери от взаимен интерес. Малтийският орден е ангажиран най-вече с благотворителна дейност, особено в областта на здравеопазването. Непроменената от основаването на ордена мисия се конкретизира днес в делата на повече от 12 хиляди членове и 100 хиляди доброволци, работещи в здравни, помощни и образователни институции в 120 страни по света. Принципите на Ордена за безпристрастие и неутралитет придружават дългата му история и многостранните дейности в служба на болните и страдащите, независимо от техния произход и религиозна принадлежност.



Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 02 юни 21:00ч.

Загадката Анри Пик

Режисьор: Реми Безансон
В ролите: Фабрис Люкини, Камий Котен, Алис Изас, Бастиан Буйон, Астрид Уетнал, Ханна Шигула и др.

виц на деня

Блондинка опитва да постъпи на работа в полицията.

Възрастният шеф в полицията я поглежда и пита:

- Ще ви задам няколко въпроса. Колко е две по две?

- Ъъъъ, четири.

- Добре. Корен квадратен от 100?

- Ами, десет!

- Отлично. Кой е убил Ботев?

Блондинката замълчава.

- Не знам, - накрая казала тя.

- Добре, помислете и елате утре

Блондинката се обажда на приятелка. Тя я пита:

- Взеха ли те на работа?

- Не само, че ме взеха, но вече ми поръчаха и разследване на убийство!

 

 

към хороскоп хороскоп

рак