Свързани новини

18.04.2011 17:12

Бомбаджиите от Минск правели трактори

Видян 1382 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Организаторите на атентата в метрото в белоруската столица Минск от 11 април, когато загинаха 12 души и други 150 бяха ранени, се оказаха съученици. 

25-годишните Дмитрий Коновалов и Влад Ковальов са учили в едно и също училище в индустриалния център на Белагрус – град Витебск.

Двамата се запознали с 28-годишния механик Медведев във Витебския завод за части за трактори, където започнали работа след дипломирането си.

Изобретателните бомбаджии скалъпили взривното устройство в мазето на пететажен блок на алея Репин в същия град, където живеели и семействата им.

Преди няколко месеца те предприели и следващата стъпка – дошли в Минск, за да разучат подходящото място за атентата. След кръвопролитния взрив властите открили и прибрали двамата съученици. Страхът надделял и издали Медведев, който им е помогнал да изработят бомбата. 

Механиците поели и отговорността за взривовете в столицата през юли 2008 г. и във Витебск на 14 и 22 септември 2005 г., когато бяха тежко ранени десетки души. 

В болниците в Минск продължават да остават 142 от ранените при експлозията на станция Октябрская. Дежурни лекарски екипи денонощно наблюдават пациентите и те получават цялостна медицинска помощ.

Междувременно друг терористичен акт отне живота на един и рани други 23 души, този път в югоизточното азиатско кралство Тайланд. Кола бомба експлоадирала в южната част на страната в град Яла. По предварителни данни взривът е организиран от мюсюлмански сепаратисти.

снимка: БТА



Етикети
,
Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 02 юни 21:00ч.

Загадката Анри Пик

Режисьор: Реми Безансон
В ролите: Фабрис Люкини, Камий Котен, Алис Изас, Бастиан Буйон, Астрид Уетнал, Ханна Шигула и др.

виц на деня

- Каква е разликата между мъжа и микровълновата печка?

  Никаква, след 30 секунди всичко е готово.

                 

към хороскоп хороскоп

телец