25.09.2008 09:40

До 6 г. затвор за задържания с подкуп Мариус Цаков

Видян 1098 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

До 6 години затвор и глоба до 5 000 лв. грозят задържания вчера с подкуп зам.областен управител на Софийска област Мариус Цаков. Срещу него ще бъде повдигнато обвинение по член 304 б от Наказателния кодекс, съобщи пред БГНЕС градският прокурор на София Николай Кокинов.


Според цитирания текст от Наказателния кодекс, "който поиска или приеме дар или каквато и да е облага, която не му се следва, или приеме предложение или обещание за дар или облага, за да упражни влияние при вземане на решение от длъжностно лице или чуждо длъжностно лице във връзка със службата му, се наказва с лишаване от свобода до шест години или глоба до пет хиляди лева". В момента арестуваният от агенти на ДАНС и МВР в магазин „Практикер“ в София зам.губернатор е в ареста за 72 часа. След изтичането на този срок, прокуратурата ще поиска от съда мярката да бъде променена в постоянно задържане под стража, допълни Кокинов. Прокурорът потвърди, че няколко пъти Маруис Цаков няколко пъти е променял мястото за получаването на подкупа от 25 000 лв. Кокинов отказа да съобщи името на рекетирания строителен предприемач, както и обещаната в замяна услуга от Мариус Цаков.



Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 23 юни 21:00ч.

Малки невинни лъжи

Режисьор: Гийом Кане
В ролите: Франсоа Клюзе Макс Марион Котияр Мари Жил Льолуш Ерик

виц на деня


- Скъпа, ако умра, не ме жали дълго, омъжи се повторно, радвай се на живота, бъди щастлива. Само те моля да възпитаваш добре децата ни.
- Престани вече! Най-нормална супа е. Като не искаш, не яж!

към хороскоп хороскоп

стрелец