Свързани новини

04.12.2014 11:48

Дончев: Образованието е приоритет на приоритетите

Видян 1063 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

,,Образованието е всичко – и наука, и стратегия, и бъдеще. Образованието е нашият паспорт за бъдещето, защото то принадлежи на тези, които са готови за него". Това каза на кръгла маса на тема „Реформа в образованието – основа за икономическото развитие на България” в Народното събрание Томислав Дончева, вицепремиер по европейските фондове и икономическата политика. Той допълни, че за зло или добро образованието е задължение на политиците.


„Ако някои тълкуват тази констатация като лоша, безспорно като стратегическа сфера, то се нуждае от лидери. Приоритет трябва да бъде това да отглеждаме лидери. Относно, Закона за предучилищно и училищно образование, преди да говорим за качеството на образованието, трябва да гарантираме, че системата обхваща всички. Висшето образование и науката трябва да формира авангарда”, каза Дончев.


Той допълни, че в тази сфера дори съвременните стандарти са закъснели, доколкото всичко трябва да отговаря на стандартите на бъдещето. „Ако си позволяваме да работим по стари стандарти, това вече е проблем”, заяви Дончев. Само преди няколко дни вицепремиерът е пуснал за одобрение в ЕК програмата „Образование и наука”. „Половината от средствата отиват пряко за образование. Програмата няма да бъде само инструмент за финансиране, но и за реформи. Убеден съм, че не бихме могли да отидем там, където искаме, да видим реформите без адекватно финансиране и реформи. Ако нямаме подкрепа на всички нива, тези процеси ще се окажат слаби и неустойчиви. Образованието е приоритетът на приоритетите”, категоричен беше Дончев.



Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 16 юни 21:00ч.

Който оцелее ще разказва

Режисьор: Сет Макфарлан
В ролите: Евън Джоунс, Уес Стъди, Сара Силверман, Джовани Рибизи, Сет Макфарлан, Нийл Патрик Харис, Лиам Нийсън, Чарлийз Терон, Аманда Сайфред

виц на деня

Жената по природа е много добра, може да прости на един мъж дори и да не е виновен...

към хороскоп хороскоп

близнаци