Свързани новини

21.05.2009 16:41

Еднаква подкрепа за двете основни партии в Испания

Видян 1414 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Управляващата Социалистическа партия в Испания и консерваторите от Народната партия ще получат еднакъв брой депутати на изборите за Европейски парламент на 7 юни, показва публикувано днес изследване на общественото мнение цитирано от БГНЕС.


Центърът за социологически изследвания анкетирал 4692 души между 29 април и 17 май. Резултатите показват, че Социалистическата партия ще получи 42,8% от гласовете или 23 депутатски места, колкото ще има и Народната партия, която ще получи 42,2% от гласовете. Коалицията на националистическите партии от различните региони на Испания ще получи 5,1% от гласовете и две места. Коалицията между еколози и комунисти ще има 3,1% или едно място, както и съюзът от леви националистически партии, Европа на народите-Зелени, които ще получат 3,6%. Испанците проявяват относителен интерес към изборите, 26,9% заявяват, че не проявяват "никакъв интерес" относно информацията, свързана с кампанията, а 46,7% изпитват "слаб интерес". Повечето обаче смятат да отидат до урните. Според проучването 53,2% са сигурни, че ще гласуват на 7 юни, 21,2% вероятно ще гласуват, а 8% вероятно няма да упражнят правото си на глас, 13,2% са сигурни, че няма да гласуват, а 4,1% все още не са решили.



Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 16 юни 21:00ч.

Който оцелее ще разказва

Режисьор: Сет Макфарлан
В ролите: Евън Джоунс, Уес Стъди, Сара Силверман, Джовани Рибизи, Сет Макфарлан, Нийл Патрик Харис, Лиам Нийсън, Чарлийз Терон, Аманда Сайфред

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

 

към хороскоп хороскоп

риби