Свързани новини

21.02.2013 12:23

Файнейшъл таймс: Урокът на България е важен за Европа

Видян 1281 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Случващото се в малка България е особено важно и един добър урок за останалите европейски страни, пише британският Файнейшъл таймс. „Според анализа, падането на правителството поради липсата на икономически растеж при една стабилна макро финансова рамка е ценен опит, който трябва да се има предвид. България не е прилагала мерки за бюджетни икономии под формата на фискални промени досега, както в Гърция, Румъния и Сърбия. Тя не е искала международно спасяване, има нисък бюджетен дефицит“, твърди медията.


„Правителството обаче се провали в опита да осигури икономически растеж. Заплатите в страната останаха най-ниските в ЕС. В същото време цените не спряха да растат. Средната сметка на ток на едно семейство достигна 100 евро , при среден доход от 387 евро“, коментира още британското издание.


„Един е урокът е, че който и да дойде на власт след това, той трябва да удвои усилията си срещу корупцията, която може би е основната причина за тези високи цени. Другият урок е, че при цялото това фокусиране на Европейски съюз върху фискалната дисциплина, всъщност това, което има най-голямо значение значение, е растежът. България успешно изпълни Маастрихтските критерии, които са задължителни за всяка европейска държава, тя привърза националната си валута, левът към еврото от 1997 година насам и избегна кризите. Но това не означава, че хората са щастливи и правителството в София не разбра това.


Това е урок за правителствата дори в богатите държави“, завършва коментарът във влиятелния финансов всекидневник.



Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 02 юни 21:00ч.

Загадката Анри Пик

Режисьор: Реми Безансон
В ролите: Фабрис Люкини, Камий Котен, Алис Изас, Бастиан Буйон, Астрид Уетнал, Ханна Шигула и др.

виц на деня


"Моля, не повръщайте под масите! И там има ора..." - Надпис във врачанска кръчма

към хороскоп хороскоп

рак