03.02.2009 13:00

Галина Тошкова: БЕХ има за цел да се утвърди като водеща енергийна компания

Видян 950 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Българският енергиен холдинг (БЕХ) има за цел да се утвърди като водеща енергийна компания в региона, с модерно управление, реализиращ синергиите от интегрирането на дейностите по веригата на добавената стойност. Това заяви Галина Тошкова, изпълнителен директор на БЕХ при представянето на целите на холдинга в Кюстендил, предаде БГНЕС.


Тошкова посочи, че стратегическите цели на БЕХ са повишаване на сигурността на енергийните доставки, създаване на "регионален играч“, повишаване на инвестиционната привлекателност на българския енергиен сектор. Тя допълни, че стратегическите приоритети на холдинга за 2009 година са изграждането на проектите за газопроводи НАБУКО и Южен поток, а също така и АЕЦ "Белене“. Сред краткосрочните проекти, които ще създадат възможност за диверсификация на доставките, Тошкова посочи газовата междусистемна връзка България-Гърция, газовата междусистемна връзка между България и Румъния, изграждане на терминал за втечнен газ на гръцкото крайбрежие, модернизацията и разширяването на подземното газово хранилище Чирен и изграждане на подземното газово хранилище Галата. Българският енергиен холдинг включва „Мини Марица Изток“, ТЕЦ "Марица-Изток 2“, АЕЦ "Козлодуй“, НЕК, "Булгаргаз“, "Булгартрансгаз“ и "Булгартел“. Сумата на активите на холдинговата компания са 9,7 млрд. лева. Годишните приходи са 5,7 млрд. лева. За компанията ще работят около 21 000 служители.



Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 02 юни 21:00ч.

Загадката Анри Пик

Режисьор: Реми Безансон
В ролите: Фабрис Люкини, Камий Котен, Алис Изас, Бастиан Буйон, Астрид Уетнал, Ханна Шигула и др.

виц на деня


- Скъпа, ако умра, не ме жали дълго, омъжи се повторно, радвай се на живота, бъди щастлива. Само те моля да възпитаваш добре децата ни.
- Престани вече! Най-нормална супа е. Като не искаш, не яж!

към хороскоп хороскоп

водолей