23.02.2010 12:08

Ирански сунитски лидер бил в американска база преди ареста си

Видян 956 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Високопоставеният сунитски бунтовнически лидер Абдолмалек Риги е бил в база на САЩ 24 часа преди арестуването му, съобщи иранската държавна телевизия Press TV, цитирайки иранския министър на разузнаването.


"Риги, който е най-издирваният беглец в Иран, е получил афганистански паспорт от американците", заяви министър Хейдар Мослехи. Бунтовническият лидер е пътувал до страни в Европейския съюз (ЕС) и се е срещал с високопоставен представител на НАТО в Афганистан през април 2008 г., сочат данните.


По-рано АФП съобщи, че Иран е арестувал Абдолмалек Риги, който беше обвинен в организирането на поредица от смъртоносни бомбени атентати и убийства. Базираният в Техеран арабски телевизионен канал "Ал-Алам" информира, че сунитският лидер е бил арестуван в "източната част на страната", докато агенция Фарс цитира представител на иранското разузнаване, който посочи, че е бил арестуван лидерът на групировката "Джундала", заедно с двама негови последователи. Риги оглавява бунтовническата сунитска групировка "Джундала" (Войни на Аллах), която беше обвинена от иранските власти в извършването на редица нападения в югоизточната провинция Систан-Балучистан. Провинцията е бастион на сунитското бунтовническо движение срещу шиитското управление в Иран. Информацията е на БГНЕС.



Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 30 юни 21:00ч.

Невъзможно бягство 3

Режисьор: Джон Хърцфелд
В ролите: Силвестър Сталоун, Дейв Батиста, 50 Сент, Джин Тян и др.

виц на деня

- Каква е разликата между мъжа и микровълновата печка?

  Никаква, след 30 секунди всичко е готово.

                 

към хороскоп хороскоп

везни