16.04.2015 07:28

Лондон с вързани ръце за ЕС до 2019 г.

Видян 756 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

 Брюксел изключва възможността за начало на преговори за излизане на Великобритания от ЕС преди 2019 г. Това пише британският в. „Таймс”, като се позовава на източник, близък до председателя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер, против чието назначаване миналата година беше Лондон.


 


„Никакви предложения за промяна на споразумението не се предвижда да бъдат разглеждани преди края на ноември 2019, когато ще завърши мандатът на Юнкер като председател на ЕК”, твърди източникът, цитиран от БЛИЦ.


 


Провеждане на референдум за излизането от ЕС е едно от основните предизборни обещания на действащия премиер на Обединеното кралство Дейвид Камерън, който се надява оглавяваната от него Консервативна партия да успее да задържи в свои ръце властта след парламентарните избори, насрочени за 7 май. В представения във вторник предизборен манифест на консерваторите се казва, че законът за провеждане на такъв референдум до края на 2017 г. ще бъде приет още на втората сесия на новия парламент, в случай, разбира се, че Консерваторите победят.


 


Според „Таймс” обаче дори и референдумът да се състои и на него британците да се изкажат за излизането от ЕС, начало на преговорите с Брюксел може да се очаква най-малко две години по-късно.



Етикети
,
Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 30 юни 21:00ч.

Невъзможно бягство 3

Режисьор: Джон Хърцфелд
В ролите: Силвестър Сталоун, Дейв Батиста, 50 Сент, Джин Тян и др.

виц на деня

Жената по природа е много добра, може да прости на един мъж дори и да не е виновен...

към хороскоп хороскоп

дева