28.10.2015 14:45

Оланд и Меркел обсъждат ситуацията в Сирия

Видян 844 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


 Френският президент Франсоа Оланд и германският канцлер Ангела Меркел ще обсъдят на работна среща в Париж ситуацията в Сирия и проблема с мигрантите, съобщава КРОСС.

Сирийската криза ще бъде дискутирана и на срещата на външните министри от страни от международната коалиция по инициатива на френския им колега Лоран Фабиюс.



Сирийският конфликт и мигрантската криза ще вземат връх в разговорите на френския президент Оланд и германския канцлер Меркел, които се срещат в Париж на двустранна конференция за цифровите технологии. Двамата ще разговарят непосредствено преди срещата на външните министри от западни и арабски държави за Сирия. В нея няма да участват Русия и Иран, които подкрепят режима на Башар Асад. Страните ще обсъдят „средствата за политически преход към демократична и единна Сирия, която да зачита всичките си общности, както и засилването на борбата срещу тероризма", се казва в предварителното съобщение.
Замислена като подготовка на по-широката дискусия на международната коалиция с Русия, срещата носи знака на френската позиция, която изключва оставането на власт на Башар Асад.
Оланд и Меркел ще търсят решения и на все по-утежняващата се криза с мигрантите.
Междувременно френският сенат обяви отпускането на 800 хил. евро за подпомагане на пострадали от сирийската криза и на бежанци в съседните й райони.



Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 02 юни 21:00ч.

Загадката Анри Пик

Режисьор: Реми Безансон
В ролите: Фабрис Люкини, Камий Котен, Алис Изас, Бастиан Буйон, Астрид Уетнал, Ханна Шигула и др.

виц на деня



COVID-19 е като рогата:

- Едни го имат.
- Други ще го имат.
- А трети никога няма да знаят, че са го имали ...

към хороскоп хороскоп

овен

Днес бъдете креативни и смели

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Днес бъдете креативни и смели, когато изразявате себе