Свързани новини

19.05.2010 15:52

Опазват реда в София със 150 местни шерифи

Видян 1202 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Около 150 служители ще бъдат необходими за създаването на общинска полиция в София, за да може тя да покрие напълно всичките 24 района на града. Основната й функция ще бъде да реши проблема с опазването на обществения ред и сигурност, заяви шефът на Охранителна полиция Милчо Енев вчера при представянето на новото звено в МВР.


Тези служители ще бъдат като местни шерифи, каза зам.-кметът по сигурността Иван Сотиров. Всеки общински полицай ще носи отговорност за определена територия. Обсъжда се създаването на велосипедна полиция в парковете, добави Сотиров. Според него конната  действала негативно върху психиката на хората.


Новото звено между МВР и общината няма да започне да функционира в близките 3 месеца, тъй като през това време предстои да бъде проведен конкурс за служителите и да бъде определен бюджетът на структурата.


За нейната дейност общините ще превеждат средства на МВР. Министерството пък ще плаща заплатите на общинските ченгета. „Един общински полицай струва около 1600 лв. месечно”, каза Милчо Енев.


В тази сума влизат разходи за осигуровки и обучение.


Няма да бъдат прехвърляни хора от МВР към общините, уточни той. Всеки полицай, който иска да премине към общинското звено, ще може да  направи това след попълване на заявление.


„Звеното ще отговаря за различни общински дейности - автомобили, спрели върху зелените площи, спазване на бус-лентите, охрана на учебните заведения“, коментира през март кметът Йорданка Фандъкова.


Пазителите на реда от новото звено в София няма да изземва функциите на Столичния инспекторат. В момента общината плаща от бюджета си за полиция, която охранява нейните обекти.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 26 май 21:00ч.

Измет

Режисьор: Стивън Долдри, Кристън Дюрвурт
В ролите: Руни Мара Сестра Оливия Мартин Шийн Father Juilliard Вагнер Моура Хосе Анджело

виц на деня


"Моля, не повръщайте под масите! И там има ора..." - Надпис във врачанска кръчма

към хороскоп хороскоп

стрелец

Ще изглеждате доволни от себе си

Ще изглеждате доволни от себе си и в съгласие със