Свързани новини

24.08.2011 11:52

Пазарът на гласове за избори е най-добър в Пазарджик

Видян 1242 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Най-неподкупни са избирателите в Силистра, а най-много склонни да продадат гласа си има в Пазарджик, показват данните от онлайн изследването на Уеб Рисърч и ЕСТАТ сред над 24 000 интернет потребители.


С около 860 хиляди лева ще олекнат любителите на електоралния ритейл, в случай че решат да откликнат на желанието на над 17-те хиляди избиратели, склонни да изтъргуват гласа си в Пазарджишко. Много по-евтин би излязъл директният маркетинг в дунавската община, където възмездното гласуване е по вкуса на под 5 на сто от гласоподавателите. Там мераклиите за местна власт трябва да си приготвят само 130 хиляди лева, но при очевидно много по-ниска възвращаемост, съобщава Дарик.


Партиите и кандидатите, които решат да прибегнат до подобни методи на агитация, следва да се насочат също към хората с ниско образование, безработните, учащите, най-бедните и отчаяни групи от обществото, нежелаещите да гласуват и упражняващите протестен вот.„Бедността, безпросветността, както и отвращението от политиката, отварят широко вратите за нейните най-нелицеприятни форми. Очевидно е, че районите с най-много склонни да продадат гласа си, са и едни от най-изостаналите в социално-икономическо отношение", коментира Иво Желев от ЕСТАТ.


Пазарът на гласове има и своя ясно очертан електорален профил. Най-много склонни да се поддадат на изкушението има сред избирателите на ДПС и по-младите формации - АБВ, РЗС и Атака, докато най-лоялни са поддръжниците на сините, на НДСВ и на управляващата партия.


*Данните са от онлайн анкетно проучване в периода 22 юли - 23 август 2011 г. и имат ориентировъчен, а не прогностичен характер по отношение на политическите нагласи и електоралните предпочитания.




 




Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 16 юни 21:00ч.

Който оцелее ще разказва

Режисьор: Сет Макфарлан
В ролите: Евън Джоунс, Уес Стъди, Сара Силверман, Джовани Рибизи, Сет Макфарлан, Нийл Патрик Харис, Лиам Нийсън, Чарлийз Терон, Аманда Сайфред

виц на деня

Блондинка опитва да постъпи на работа в полицията.

Възрастният шеф в полицията я поглежда и пита:

- Ще ви задам няколко въпроса. Колко е две по две?

- Ъъъъ, четири.

- Добре. Корен квадратен от 100?

- Ами, десет!

- Отлично. Кой е убил Ботев?

Блондинката замълчава.

- Не знам, - накрая казала тя.

- Добре, помислете и елате утре

Блондинката се обажда на приятелка. Тя я пита:

- Взеха ли те на работа?

- Не само, че ме взеха, но вече ми поръчаха и разследване на убийство!

 

 

към хороскоп хороскоп

риби