Наложи се прием на наша пациентка с кървене на гастроинтестинален тракт. В отделението социалният работник я заварва завързана с четири свински опашки. На 1 май друг наш пациент с усложнено телесно състояние се наложи да бъде преместен в друга болница. Оказва се, че го приемат само в „Пирогов”. Пациентите ни се третират като бивши хора”, обясни директорът на Държавната психиатрична болница „Свети Иван Рилски”.

Свързани новини

07.05.2024 12:16

Психиатрията е единствената медицинска специалност, в която няма клинични пътеки: Д-р Гълъбова

Видян 762 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


„Нашите пациенти са отхвърлени от системата. Това е факт. През последните няколко месеца имаме четири драматични случая. Първият е с пациент, който при падане си чупи тазобедрена става. В Университетската болница в София, където го закарахме, отказаха да я сменят. Написали са, че поради социалния статус и основното заболяване - шизофрения, препоръчват консервативно лечение. Вторият случай е от същата болница няколко месеца по-късно.



 Наложи се прием на наша пациентка с кървене на гастроинтестинален тракт. В отделението социалният работник я заварва завързана с четири свински опашки. На 1 май друг наш пациент с усложнено телесно състояние се наложи да бъде преместен в друга болница. Оказва се, че го приемат само в „Пирогов”.


Пациентите ни се третират като бивши хора”, обясни директорът на Държавната психиатрична болница „Свети Иван Рилски” д-р Цветеслава Гълъбова.



По думите ѝ писихиатрията е единствената медицинска специалност, в която няма клинични пътеки.



„В нашата специалност има нужда от много и високо платени хора", заключи тя.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Таралян Таралянков- Психо-диавиационно корполентен адвайзър по ентропиите на клъстерна синегргия на хъбовете 07.05.2024 13:25

    Няма клинични пътеки, защото се подготвят да се построи цяла 4-лентова магистрала за 1/4 от повече или по-малко неадекватните ни съграждани и съселяни!

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 19 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Ефектът на Марко

Режисьор: Мартин Цандвлит
В ролите: Улрих Томсен, Заки Юсеф, Софи Торп, Андерс Матесен и др.

виц на деня



COVID-19 е като рогата:

- Едни го имат.
- Други ще го имат.
- А трети никога няма да знаят, че са го имали ...

към хороскоп хороскоп

везни