09.05.2015 19:34

Престрелките в Куманово все по-ожесточени

Видян 827 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Увеличават се престрелките между полицията и терористичната групировка в Куманово, предаде македонската интернет агенция НОВА. Президентът на Македония Георге Иванов е прекъснал спешно извънредно посещението си в Москва и се връща в Скопие, за да свика Съвета за национална сигурност. Сръбски антитерористични групи се движат към границата с Македония.


Изданието отбелязва, че до преди два часа е имало впечатление, че престрелките намаляват, но в последния част сблъсъците са се увеличили.


 


Полицията, която е на пунктовете в Куманово, е получила подкрепление. Полицаите са в пълна бойна готовност. Цели семейства от „Диво селище“ напускат квартала и се движат с багаж към другата част на града, като използват и полицейски автомобили.


 


Президентът на Македония Георге Иванов прекрати посещението си в Москва, съобщиха от неговия кабинет, предаде македонското електронно издание Репортер. Иванов беше в столицата на Руската Федерация, където присъстваше на честването на 70-та годишнина от победата над фашизма.


 


Иванов вече пътувал в страната си, а се очаква да насрочи и заседание на Съвета за национална сигурност. За ситуацията Иванов е информирал и генералния секретар на ООН Бан Ки-мун, руския президент Владимир Путин, както чешкия президент Милош Земан, с които се е срещнал в Москва.


 


Служители на антитерористичната група на МВР на Сърбия пътуват към границата с Македония, предаде същевременно сръбското електронно издание Kurir. Служителите пътуват с десет бронирани автомобила. Вътрешният министър Небойша Стефанович е посетил и базата на Жандармерията в Ристовац, Южна Сърбия, а в граничния пояс са изпратени и допълнително полицаи.


 


Посолството на САЩ в Скопие е изказало съболезнования на семействата на загиналите при днешните престрелки в Куманово и е призовало за спиране на насилието, цитира БЛИЦ.


 



Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 07 юли 21:00ч.

Милост

Режисьор: Дестин Креттон
В ролите: Майкъл Б. Джордан Браян Стивънсън Джейми Фокс Уолтър Макмилиън Уолтър Макмилиан

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

рак

Днес може да възникнат някои недоразумения в личния ви живот

Днес може да възникнат някои недоразумения в личния ви