Свързани новини

10.04.2011 17:48

Промени в кабинета по Великден

Видян 1810 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

След усиленото писане на оценки от парламентарната група на ГЕРБ миналата седмица, се очаква в периода между Великден и 24 май да падат глави на министри. Очаквайте неочакваното, интригуващо заявяват депутати.

Въпреки че министрите на Цветелина: Трайчо Трайков и Ники Младенов и техния гуру Дянков изглеждат медийно най-уязвими, всъщност се очаква те да запазят постовете си. Това е т.нар. “американска квота”, която ГЕРБ май не смее да закача.

Застрашени са обаче министри, за чиито съмнителни сделки вече се разчу. Ще напомним само някои щрихи около тях. Екоминистърът Нона Караджова първо бе разкрита от 19 минути за раздаване на супер щедри поръчки на приятелския кръг Клуб Икономика 2000, където са събрани няколко семейства. После се разбра, че има нечуван срив в приходите от екотакси – над 40 млн. лв. годишно. Накрая и от Европа посякоха поклащащата се дама – не е усвоила и процент от фондовете.

Сред сделкаджиите попада и Свилен Нейков. По спортна линия го атакуват заради странните му маневри в проблемни федерации като вдигането на тежести и бокса, даже и в поверената на семейството му – бащата и съпругата на министъра, гребна централа, парите за олимпийска подготовка и Спорт за всички също се харчат оригинално. Кадровата шуробаджанащина също му е проблем. Накрая се разчу и приятелският му кръг Лабиринт, който вече бе погнат от данъчните, последвали трудовата полиция и Комисията за защита на потребителите. Не е ясно какво се случва и с крадените и фалшиво подписаните картини, търгувани в орбитата на кръга според медийните публикации на Труд и Артпрайс. Не на последно място идва странното разпределение на милионите за реклама на тотото – нещо, което тепърва ще гърми като скандал.

Просветният министър Сергей Игнатов също е неспасяем. Както 19’ предупреди преди месеци, назначеният от него тираджия за шеф на Агенцията по човешки ресурси обърка евросметки за милиони. Игнатов пък прокара, макар и със закъснение, скандалната сделка, за която писаха Сега и 19’, по наемането на компютърни програми на десеторни цени общо за 10 млн. лв., вместо да се вземат адекватни на тях безплатни, както се практикува в ред други страни.

В медиите се появиха слухове за рязането и на други министри. Най-уязвими са тези, които не могат да се справят с усвояването на еврофондовете като транспортния Цветков и позволяващата си лично мнение  правосъдна шефка Попова. При нея за коз могат да бъдат използвани неблагополучията в Агенцията по вписванията, която стана жертва на войните в големи фирми като Петрол и Вестникарската група България. Наред с това за никого не е тайна, че Агенцията продължава да бави бизнеса, понеже не може да се справя в срок с елементарните регистрации.

Зам.-шефът на парламентарната група на БСП Михаил Миков направо прогнозира пред NBT, че може да се стигне до ново правителство на ГЕРБ – такова, в което да са сменени не няколко, а повечето министри. И той като повечето наблюдатели очаква това да се случи в периода април-май, за да се демонстрира ново лице на управлявщите преди изборите наесен.




Етикети
, ,
Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 30 юни 21:00ч.

Невъзможно бягство 3

Режисьор: Джон Хърцфелд
В ролите: Силвестър Сталоун, Дейв Батиста, 50 Сент, Джин Тян и др.

виц на деня

Възрастна дама иска да паркира колата си. Намества се между колите и блъска предната кола. След това блъска и задната.

Към нея бавно се приближава полицай и пита вежливо:

- Мадам, по слух ли паркирате?

към хороскоп хороскоп

лъв