08.06.2009 09:47

Румяна Желева: На 5 юли ни очаква отново победа

Видян 907 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

„Щастлива съм, че не се подадохме на охулването от страна на нашите опоненти от БСП, които само с това се занимаваха през тази кампания – да ни хулят нас. Това заяви прводачът на листата за ЕП на ГЕРБ Румяна Желева, предаде БГНЕС.


Според Желева от ГЕРБ никога не са крили от българските граждани, че са разглеждали двата избора, "които за съжаление ни бяха натрапени да бъдат два, като две полувремена на един футболен мач. Това, което ни очаква на 5 юли е отново победа” подчерта Желева. Трите приоритета, които групата на ГЕРБ ще отстоява в ЕП са незабавно страната ни да получи достъп до европейските средства, активно участие на страната ни в реформата на бюджета на ЕС и възстановяването на позитивния образ на България в Европа. „Ние имаме задачата да се превърнем в положителния модел пред останалите страни на Балканите и в Черноморския регион” посочи още Желева. По думите й, България трябва да бъде добрият пример за страните кандидат-членки от региона, а в момента не е така и нас ни дават като негативен пример в дебатите за бъдещите разширявания и дори сме причина Хърватия да има големи проблеми, както и липсата на Лисабонския договор. Според водачът на листата за ЕП на ГЕРБ, в следващия европарламент ще има национален тим от представители.


Желева опроверга критиките на премиера Станишев, че ЕНП е имала инициативи срещу България. Тя запита риторично защо евродепутатите на Коалиция за България не са намерили съмишленици в ПЕС за връщането на парите от еврофондовете”. По отношение на отделянето на Джефри ван Орден и група евродепутати от ЕНП, които ще сформират нова група на Европейските консерватори и реформисти тя коментира, че това „не е развод, а раздяла, но ще запазят добрите си отношения”.



Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 30 юни 21:00ч.

Невъзможно бягство 3

Режисьор: Джон Хърцфелд
В ролите: Силвестър Сталоун, Дейв Батиста, 50 Сент, Джин Тян и др.

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

рак