Свързани новини

03.07.2009 11:35

Синята коалиция протестира срещу намесата на Анкара

Видян 1386 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Синята коалиция протестира в декларация срещу грубата намеса във вътрешните работи на България от страна на Анкара, съобщи БГНЕС.


Турските власти предизборно удължиха с още една година просрочените документи на временно пребиваващите български граждани в Турция. По неофициални данни в страната живеят 100 000 души с двойно гражданство, от които почти половината се възползуват от конституционното си право на глас. Както е известно, почти всички от тях гласуват за ДПС. Амнистирането на нелегално пребиваващи избиратели не е нова практика за турското правителство, но статистиката показва, че това обикновено става преди избори в България.
Ние от Синята коалиция, пише в декларацията, сме възмутени от реакцията на българското правителство, което не само, че не протестира по съответните дипломатически канали пред турската страна, а и с изявление на министъра на външните работи Ивайло Калфин се опита да омаловажи и дори извини недопустимите действия на турското правителство. За пореден път Тройната коалиция поругава суверенитета и достойнството на българската държава и се превръща в проводник на чужди интереси, заради гласовете на Доган. Позицията на Синята коалиция е, че нашата страна трябва да настоява въпросът за намесата на Турция във вътрешните работи на страна-членка на Европейския съюз като България да бъде включен в дневния ред на отношенията между Турция и Европейския съюз, завършва декларацията на Синята коалиция, подписана от съпредседателите Иван Костов и Мартин Димитров.



Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 07 юли 21:00ч.

Милост

Режисьор: Дестин Креттон
В ролите: Майкъл Б. Джордан Браян Стивънсън Джейми Фокс Уолтър Макмилиън Уолтър Макмилиан

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

 

към хороскоп хороскоп

рак

Днес е ден за пълноценен отдих

Днес е ден за пълноценен отдих, който ще ви помогне да