Свързани новини

07.07.2009 16:59

Софийските бали поемат към Харманли и Ловеч

Видян 1850 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

На транспортирането на софийските бали до депата в Харманли и Ловеч вече е дадена зелена светлина. Вчера екокомисията към Столичния общински съвет (СОС) даде разрешение за сключване на договори за извозването им.


Общо 100 хиляди тона балирани битови отпадъци ще бъдат извозени към двете депа. За услугата софийската хазна ще олекне с 6,350 млн. лв. В сумата са включени, както цената за тон депониран боклук, така и за транспортирането му.


Община Харманли ще получи съответно – 1,2 млн. лв за балите, като цената е  24 лв./тон с ДДС. За превозването им сумата е 2,520 млн. лв., или общо 3,720 млн. лв.


Средствата за ловчанлии, които преди няколко месеца заявиха нежеланието си да приемат софийския боклук, са в размер на 1,280 млн. лв., при  27,60 лв./ тон отпадък. За транспорт се очаква балите да глътнат 1 350 000 лв. Така сумата за дестинацията „Ловеч“ става – 2,630 млн. лв.


Община в града на люляците е поставила и допълнителни изисквания, сред които МС да отпусне средства от 5 млн. лв. за инфраструктура, е обяснила Мария Бояджийска – зам.-кмет по екология. Другото искане е за допълнителни неустойки от „Московска“ 33, ако сумите по фактурите не бъдат платени в срок.


Към момента няма решение за около 100 хил. тона бали, е посочила още Бояджийска. При 180 хил. тона боклук, извозен до Силистра, и 100 хил. тона, които ще поемат към Ловеч и Харманли.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 26 май 21:00ч.

Измет

Режисьор: Стивън Долдри, Кристън Дюрвурт
В ролите: Руни Мара Сестра Оливия Мартин Шийн Father Juilliard Вагнер Моура Хосе Анджело

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

към хороскоп хороскоп

козирог

Днес имате нужда от помощ

Днес имате нужда от помощ. Бъдете толерантни към