Свързани новини

08.12.2014 13:15

Стоилов: България губи последна възможност за оползотворяване на геостратегическото си положение

Видян 867 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

„България е на път да загуби една от последните възможности за оползотворяване на геостратегическото си положение и да попадне в някаква сива зона на Европа”. Това каза зам.-председателят на Националния съвет на БСП Янаки Стоилов в ефира на ТВ7. „Това за сетен път доказва, че има проекти, които са различни, но завършват по един и същи начин”, добави той.   


Стоилов припомни и сюжета за АЕЦ „Белене”, който се разви по подобен начин. Народният представител от левицата заяви, че поредица от действия са довели до този резултат. Стоилов добави, че икономическите мотиви, също са важни, но те за такъв стратегически проект идват като допълнителен аргумент, защото пресичането на Черно море, излизайки на българския бряг е по-скъпо.


„В случая неприятното е, че това решение засяга целия български народ, защото в този спор между Европейската комисия и Русия потърпевшите сме ние”, заяви Янаки Стоилов. „Станахме независими, защото направихме така, че от нас да не зависи нищо”, коментира народният представител.


           


Относно изявлението на председателя на ЕК Жан-Клод Юнкер от миналата седмица, че Еврокомисията стои зад България, депутатът заяви, че не вижда с какво може да се изрази тази подкрепа по отношение на реализацията на проекта. „Не виждам нещо, което ЕК иска или може да направи по „Южен поток”. С всички действия и бездействия въпросът върви към отписване на проекта, но в някаква степен той ще се реализира, защото преминавайки през територията на съседни на България държави, вероятно ще се потърси възможност той да не заобиколи Сърбия", допълни зам.-председателят на Националния съвет на БСП.






Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 26 май 21:00ч.

Измет

Режисьор: Стивън Долдри, Кристън Дюрвурт
В ролите: Руни Мара Сестра Оливия Мартин Шийн Father Juilliard Вагнер Моура Хосе Анджело

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

овен

Сутринта ще Ви води любопитството

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Сутринта ще Ви води любопитството и желание за