Свързани новини

18.10.2009 16:38

Търсят 10 млн. лв. от приватизация

Видян 1291 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Столичната община може да не събере планираните 10 млн. лв. от приватизация на общински обекти и фирми, въпреки че заради кризата заложените в бюджета средства са два пъти по-малко от събраните през 2008 г. „Всичко зависи от това дали ще успеем да продадем строителната фирма БКС-център до края на годината“, каза шефът на Столичната агенция по приватизация Иван Димитров, цитиран от Топ Новини. Дружеството, което беше подизпълнител при изграждането на метрото, за четвърти път се обявява за приватизация, но досега не е имало кандидати да го купят. За да намерят купувач, от агенцията са намалили цената на строителната фирма. От 5.2 млн. лв. тя вече е малко над 4.1 млн. лв. Дружеството притежава земя и сгради в кв. Обеля и още пет недвижими имота в София.


Приватизационните сделки с общинско имущество тази година са спаднали наполовина в сравнение с 2008 г., съобщава още Иванов. „Под 50% са сделките, при които купувачите плащат с кредити, което е един от основните проблеми за свиването на продажбите“, казва  шефът на агенцията.


Липсата на средства създава проблеми и при вписването на приватизационните сделки.  За регистрирането на сделката в Агенция по вписванията се изисква кадастрална карта, която се издава срещу заплащане. По думите му районите нямали заложени средства в бюджетите си, за да платят документа. Според Иванов за една сделка трябвали средно по 100 лв. за издаване на документите и вписване в регистрите.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 26 май 21:00ч.

Измет

Режисьор: Стивън Долдри, Кристън Дюрвурт
В ролите: Руни Мара Сестра Оливия Мартин Шийн Father Juilliard Вагнер Моура Хосе Анджело

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

към хороскоп хороскоп

овен

Сутринта ще Ви води любопитството

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Сутринта ще Ви води любопитството и желание за