Свързани новини

06.08.2013 16:20

Въвеждат водна марка за СРС файлове

Видян 903 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Министерството на вътрешните работи обмисля въвеждане на защитно-технически маркери (т. нар. водна марка) за всички аудио и видео файлове, получени в резултат на използване на Специални разузнавателни средства. Това заяви директорът на ДОТО Цветан Китов при представянето на мерките за гарантиране на законосъобразността и ефективността при прилагане на СРС. По този начин, според Китов, ако някъде изтече СРС, то веднага ще стане ясно къде, от кого и кога е правено то.


Водната марка ще личи дори и при фрагментирано използване на дадено СРС, а опитът за премахването на маркера ще води до изтриването на целия файл. Според предвидените мерки, освен защитно- ехническото средство, ще се изгради и единна информационна система за експлоатация и контрол на СРС, сертифициран по ISO 27000. Това се прави с цел да се намали шансът за пробиви в сигурността, намаляване на случаите на нерегламентиран достъп и злоупотреба със служебна информация.


Друга мярка е въвеждане на технологични карти с описание на завършените технологични цикли за всеки способ при прилагане на СРС. Целта е да се контролира процесът и да се повиши ефективността му.



Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 02 юни 21:00ч.

Загадката Анри Пик

Режисьор: Реми Безансон
В ролите: Фабрис Люкини, Камий Котен, Алис Изас, Бастиан Буйон, Астрид Уетнал, Ханна Шигула и др.

виц на деня


"Моля, не повръщайте под масите! И там има ора..." - Надпис във врачанска кръчма

към хороскоп хороскоп

водолей