Свързани новини

06.02.2014 17:40

Властите в Прага бойкотират посещението на Янукович

Видян 1079 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Общинският съвет на града гласува да не участва във визитата, и одобри 24 500 долара от бюджета си за жертвите на насилието в Украйна.


Властите в чешката столица ще бойкотират посещението през април на украинския президент Виктор Янукович, предадоха световните агенции. Общината няма да отпусне никакви средства за събития покрай държавната визита и няма да осигури достъпа на делегацията до историческите обекти в града. Кметът Томаш Худечек заяви, че "при сегашните обстоятелства не виждам нито една причина защо Прага трябва да участва в държавната визита на президента Янукович. Абсурдно е самолетът му да кацне на летище, носещо името на Вацлав Хавел".


Бившият чешки президент и световно известен борец за човешки права е символ за стотици известни чехи, противопоставящи се публично на посещението на Янукович. Мнозина от тях призовават президентът левичар Милош Земан да замрази поканата си, но от президентството отговарят, че изобщо нямат такива намерения, защото предпочитат диалога пред конфронтацията.


Общинският съвет на Прага не само гласува да не участва във визитата, но и одобри половин милион крони (около 24 500 долара) от бюджета си за жертвите на насилието в Украйна. Сред включилите се в кампанията срещу украинския президент са артисти, политици и известни имена като режисьорът Иржи Менцел, документалистката Хелена Тржещикова и световният ски шампион Вавржинец Храдилек. В същото време в украинския парламент бе внесен проект на постановление за провеждане на избори за президент на Украйна.



Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 23 юни 21:00ч.

Малки невинни лъжи

Режисьор: Гийом Кане
В ролите: Франсоа Клюзе Макс Марион Котияр Мари Жил Льолуш Ерик

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

 

към хороскоп хороскоп

овен

Не е изключено да се чувствате под напрежение

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Не е изключено да се чувствате под напрежение, а това