Роман

Свързани новини

19.09.2023 10:39

Две нощи в Лисабон ни води в португалската столица

Видян 857 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Пригответе се за трилър от най-добрите в жанра – според оценката на самия Джон Гришам. Бестселърът „Две нощи в Лисабон“ от Крис Павоун , препоръчван и от Лий Чайлд и Стивън Кинг, лети в толкова напрегнат ритъм, че сърцето не спира да препуска дълго след последната страница. Романът излиза на български на 18 септември с логото на „Кръг“ в превода на Владимир Германов и с корица от Биляна Славкова ( Kontur Creative ).


Ариел Прайс сякаш тъкмо е подредила живота си… Но когато придружава новия си съпруг Джон в негово бизнес пътуване до Лисабон, той изчезва без следа. Жената се буди сутринта и леглото до нея е празно. Без бележка, без обаждане. Нещо не е наред. Ариел се опитва да потърси помощ от персонала на хотела, от местната полиция, от американското посолство – но сякаш никой не иска да приеме проблема ѝ насериозно.


Та тя е просто една объркана чужденка, която не е виждала новия си съпруг едва от няколко часа.  Насреща ѝ вместо отговори какво се е случило с половинката ѝ изскачат все повече въпроси : Какво точно прави Джон в Лисабон ? Защо я е взел на бизнес пътуването си ? Кой би искал да го нарани ? И защо тя всъщност знае толкова малко за новия си – доста по - млад от нея – съпруг ?  Часовникът тиктака с бясно темпо , Ариел Прайс е уплашена и отчаяна. Като че ли всеки следващ неин ход я запраща в нова задънена улица. Времето изтича, а помощ може да получи само от човек, когото отдавна е погребала в миналото ѝ ... Такъв , когото никога не би потърсила сама .  В историята се намесват полиция, чуждестранни разузнавания, политически интриги и емоционални лични истории, тайни и лъжи . А скоростният екшън, изпълнен с неочаквани обрати, се развива в бесния ритъм на португалската столица, на фона на някои от най-красивите лисабонски забележителности. 


Още с излизането си „Две нощи в Лисабон“ моментално оглави класациите по продажби на „Ню Йорк Таймс“. А писателят Джон Гришам каза за книгата: „Предизвиквам всеки да прочете първите двайсет страници от този стихиен роман, а после да го остави настрана за пет минути. Висш пилотаж в жанра на трилъра.“  Американецът Крис Павоун (р. 1968) е признат майстор на трилъри. Още първият му роман „Чужденците“ се превръща в международен бестселър и му носи световна слава. Всяка следваща книга на Павоун неизменно оглавява читателските класации, а последната му, „Две нощи в Лисабон“, печели ласкави отзиви и от имена като Стивън Кинг, Джон Гришам и Лий Чайлд.




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

Ирански прелести

Ирански прелести: Фото на деня

Ирански прелести: Фото на деня

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 12 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Пациент 64

Режисьор: Кристоффер Бо
В ролите: Фанни Борнедал Nete Фарес Фарес Assad Елиот Кросе Хове Curt Wad Николай Ли Карл Мьорк

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.