Сезон на дивата Европа

Свързани новини

26.09.2023 15:32

Вълкът–скитникът без граници в сезона на дивата Европа

Видян 857 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Присъединете се към Viasat Nature в епично приключение из Европа този октомври с рубриката „Сезон на дивата Европа“ – всеки делничен ден от 21:00 часа. Ще се разхождаме из Британските острови, Скандинавия, Германия, Швейцария и Нидерландия. Пътуваме до северната част на Англия с премиерата на 2 октомври на „Англия: една година сред дивата природа" и научаваме повече за интригуващата повторна поява на вълка в континентална Европа със съвсем новия документален филм в две части „Вълкът: скитникът без граници" – от 4 октомври.


Националните паркове Дейлс и Норт Йорк Мурс заемат 1400 кв. мили в дивата и сурова Северна Англия; разделени само от 20 мили, те образуват зона от дива природа в Йоркшър, простираща се от източното крайбрежие в западна посока. Дом на някои от най-впечатляващите диви животни в Обединеното кралство, двата парка привличат над 20 милиона посетители всяка година; впечатляващи водопади, поразителни блатисти местности, поляни с диви цветя и спиращи дъха крайбрежия са фонът на голямо разнообразие от диви животни, всяко от които има своя уникална стратегия за оцеляване. Всеки епизод от този сериал документира различен сезон и разкрива непознати истории за дивите животни и как животът им се преплита в тези уникални паркове. Премиерен за Viasat Nature е също „Дивите животни в страната на вятърните мелници" – от 5 октомври, който разглежда подробно историята на вятърните мелници в Нидерландия и как те все още влияят на дивата природа днес.


  В сърцето на Нидерландия се намира Албласерваард, уникален пейзаж, създаден навремето от най-известния символ на страната: вятърните мелници. Въпреки че техният златен век вече е отминал, наследството им продължава да живее; ако се вгледате внимателно, ще откриете огромно количество животни, които все още се възползват от земята, създадена заради вятърните мелници. Това е местообитанието на черноопашати крайбрежни бекаси, червени чапли, зайци, сърни, блатни жаби и кафяви пеперуди; в този документален филм следваме тези и други диви животни през различните сезони, докато се сблъскват с решаващи моменти и предизвикателства.



Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 04 август 00:00ч.

Дивергенти 2014 г. ‧ Екшън/Сай-фай

В ролите: Шейлийн Удли Беатрис Прайър Тео Джеймс Four Майлс Телър Питър

виц на деня

Разговор между богаташ и новата му руса любовница:
- Миличка, трябва да ти призная нещо. Женен съм.
- Ох, така ме изплаши! Помислих, че яхтата не е твоя…

към хороскоп хороскоп

близнаци