Испанските тенисисти Рафаел Надал и Карлос Алкарас ще играят заедно на двойки на предстоящите Олимпийски игри в Париж.

Свързани новини

12.06.2024 16:05

Надал и Алкарас ще играят заедно на двойки на Олимпиадата в Париж

Видян 1701 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Испанските тенисисти Рафаел Надал и Карлос Алкарас ще играят заедно на двойки на предстоящите Олимпийски игри в Париж. Това обяви капитанът на отбора Давид Ферер пред вестник "Марка".

"Не успях да спечеля медал като играч, но се надявам да го направя като капитан. Едната двойка е Надал и Алкарас, а съдбата на втората предстои да бъде решена. Убедени сме, че може да имаме повече от един медал", заяви Ферер.

Мъжкият отбор на Испания е в състав Надал, Алкарас, Пабло Карено-Буста, Алехандро Давидович-Фокина и Марсел Гранойерс. Надал и Алкарас ще играят на сингъл и на двойки. При жените на сингъл и на двойки националният отбор на Испания ще бъде представен от Сара Сорибес-Тормо и Кристина Букса.

21-годишният Алкарас е втори в световната ранглиста на АТР. Той има 14 титли под егидата на организацията. Испанецът е печелил три титли от Големия шлем - Откритото първенство на САЩ 2022, "Уимбълдън" 2023 и "Ролан Гарос" 2024.

Наскоро младокът призна, че мечтае за дует с Рафа, но не смее да му предложи.

"Срещнах го на последните турнири, но не посмях да му предложа да сформираме двойка. Това би било сбъдната мечта и затова съм много развълнуван по този въпрос. Разговорът за това обаче ми тежи. Иначе знам, че ще е щастлив да играе с мен. Вече го казах хиляди пъти, че би било страхотно да се състезавам с него на двойки на първата си олимпиада", заяви талантливия Алкарас в края на април.

37-годишният Надал заема 264-а позиция в световната ранглиста, но преди това е бил първа ракета в света в продължение на 209 седмици. Испанецът има 92 титли от АТР, включително 22 от Големия шлем. Той е двукратен олимпийски шампион - на сингъл в Пекин 2008 и на двойки в Рио 2016 с Марк Лопес. С националния отбор Надал е петкратен носител на Купа "Дейвис".

Олимпийските игри в Париж ще се проведат от 26 юли до 11 август.



Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 23 юни 21:00ч.

Малки невинни лъжи

Режисьор: Гийом Кане
В ролите: Франсоа Клюзе Макс Марион Котияр Мари Жил Льолуш Ерик

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

везни

Малко ще ви по изнервят околните

Малко ще ви по изнервят околните, но се опитайте да