20.07.2021 18:07

Протест ЗА корупцията в здравеопазването от лекари, не ги ли е поне малко срам?

Видян 4620 пъти | Коментари 6
Гласували 3 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Лекари и политически активисти на старата власт организират чудо - дано да бъде само за три дни, като в пословицата: протест в защита на корупцията. В Пирогов в частност и в здравната система по принцип.


Защото това, а не бил ли е на ски новият здравен министър е голямата тема. За първи път някой на тази позиция разравя цялата тор от милиарди лева в лични джобове и мръсни съвести, която за последните 10 г. ни струва над 41 млрд., които като данъкоплатци и осигуряващи се сме дали
на тази здравна система.

За да имаме видими резултати, каквито са налични: директори на държавни болници с милионни имоти и грамадански заплати, де факто фалирали поверените им болници, затъващи пропорционално в дългове на увеличеното им финансиране - непостижима за ума математика, но все по-лошо качество на здравеопазването. Прибавям и още нещо, което немалко пъти сме писали, но прокуратурата се прави, че не забелязва и не се самосезира - по личните свидетелства на високопоставен лекар от една от най-големите софийски държавни болници, 25% отиват в една партийна каса.

Толкова по финансовата част. Сега по здравната, която е резултат на горепосочените кражби.

Стига ни статистиката на коронавуриса - най-висока процентна смъртност в Европа и една от най-високите в света - 2,5 пъти над средната за планетата, а заради неадекватните мерки на НОЩ тя е придружена с 10% ръст на леталните изходи от тежките заболявания, които не бяха лекувани, а само от сърце например у нас са починали над 10,5 пъти повече хора, отколкото с коронавирус през 2020 г. по официални вече публикувани данни, предоставени от Министерството на здравеопазването на 19 минути.

Апропо, от починалите с коронавирус 2/3 са били с т.нар. придружаващи заболявания - сърдечни, диабетни, онкологични. Тоест, при липсата на аутопсии, доста трудно е да се прецени кое по-точно е причината за смъртта. Каквато и да е била всъщност, най-важното е: била е заради
лошото здравеопазване, което е такова, понеже в системата много се краде.

Да се краде при това положение не е просто антилекарско, антихуманно, то е за особено тежко и твърде сериозно наказание - много години затвор. Не за протести в защита.

Веднага давам пример със своя сблъсък с тази корупция: отивам в дежурния кабинет на Пирогов, единствения в София, където могат да ви превържат извън работно време, понеже ми се беше изместил нокътят. Превързаха ме и ми надписаха рентген, какъвто нямаше нужда да се прави.

Втори пример - детето на приятел имаше нужда от гипсиране на ръката - опитаха се да го накарат да подпише, че е лежало в болница с дни, също както са надписали сметките с фиктивния пациент - министър. Целта е една: точене на Касата.

И втори мой личен пример по този повод. Майка ми, Бог да я прости, почина в болница след 1-месечно лечение. Точно минаха всички процедури и неприятни моменти около оформянето на смъртта, погребението и уреждането на административните въпроси, и софийската здравна каса ми изпрати писмо, в което ме моли да потвърдя, че е била наистина в раковата болница. Защо? Ами понеже много се точела Касата с фалшиви хоспитализации. Не ги е срам, и онко-заболявания си измислят тези изчадия.

На такива като точилите в Пирогов, Александровска, правителствена и другите държавни болници, уволненията са им много малка част от онова, което е законно и справедливо да им се случи.

Пък тези, които протестират в защита на корупцията, нека си знаят: слагат си на сърцето и духа твърде тежка карма. Никой не е забравен, нищо не е забравено и на никого няма да му се размине. Всичко има някакви граници. При здравето нещата са най-сериозни и с тях шега и пропаганда не бива. Стокхолмският синдром не може да бъде оправдание. За такива неща оправдание няма и никога няма да има.


Борис Ангелов



Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 006 Anonimen 22.07.2021 17:23

    Ще е лицемерно да кажа, че има и свестни лекари в България - НЕ НЯМА ТАКИВА, свестните забегнаха на Запад, останаха търговците на здраве и мишките които лазят около тях за дребният "пай" останал от парите на народа които той внася за "здравно осигуряване", за да ОСИГУРИ охолен живот в палати на тези търговци на здраве и смърт !

  • 005 Anonimen 22.07.2021 10:48

    Прави грозно впечатление как, за да защитят кожите си, директори на институти от здравеопазването, обхождат медии с мантрата на уста, че това е атака срещу съсловието, срещу обикновените лекари, самоотвержено извели на плещите си кризата с коронавируса. Апропо нищо ново в стила - от март 2020 обвинения валяха срещу населението. Явно да се обвинява в публичното пространство е неизменно важно!? А стилът е поразително еднакъв с този на Борисов.

  • 004 Anonimen 22.07.2021 08:04

    От лекарската мафия по-голяма няма !!!

  • 003 Anonimen 21.07.2021 13:25

    Най-после някой да каже истината за такива като Балтов...Респект!

  • 002 Anonimen 21.07.2021 09:12

    След като Мутрата успя да корумпира и превърне в себеподобни дори медицинската върхушка направо да закриваме тази кочина. Въпреки, че са се клели в Хипократовата клетва наблюдаваме мафия в бели престилки?!

  • 001 Anonimen 21.07.2021 06:51

    ТО ДА БЕШЕ САМО ПИРОГОВ

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 16 юни 21:00ч.

Който оцелее ще разказва

Режисьор: Сет Макфарлан
В ролите: Евън Джоунс, Уес Стъди, Сара Силверман, Джовани Рибизи, Сет Макфарлан, Нийл Патрик Харис, Лиам Нийсън, Чарлийз Терон, Аманда Сайфред

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

скорпион