Любопитен казус в Дупница. Заради липсата на кадри управителят на болницата в Дупница иска от държавата да позволи на д-р Николай Карастоянов, който в момента излежава присъда за убийство, да се върне на работа като анестезиолог.

Свързани новини

24.06.2024 12:48

Пускат почасово на работа анестезиолог от затвора в Дупница

Видян 645 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Любопитен казус в Дупница. Заради липсата на кадри управителят на болницата в Дупница иска от държавата да позволи на д-р Николай Карастоянов, който в момента излежава присъда за убийство, да се върне на работа като анестезиолог.

Искането е прецедент към директора на затвора в Бобов дол. Все още се изясняват изискванията, които трябва да покрие лечебното заведение, за да се върне на работа д-р Карастоянов.

Преди повече от 10 години д-р Николай Карастоянов заедно с брат си и баща си влизат в спор с приятеля на дъщеря му Николай Радев – Отвертката.

При свадата Отвертката е намушкан с нож и по-късно умира. За убийството са осъдени тримата Карастоянови. Преди месец доктор Карастоянов получи ефективна присъда.

"В моята практика това действително е първи случай, в който практикуваш лекар е осъден на ефективно лишаване от свобода. Присъдата на Николай е 4 години. Доколкото съм запознат той е със специалност анестезиолог", заяви старши комисар Крум Петров, началник на затвора в Бобов дол.

Заради липсата на кадри управителят на болницата в Дупница, където до последно е работил д-р Карастоянов, поиска той да бъде върнат на работа, за да запълни липсите.

"Кадровият проблем, специално за лекари и медицински сестри, за цялата страна е много голям. Д-р Карастоянов е много уважаван и ценен от нас специалист и то анестезиолог, който де факто е изключително необходим за нормалното функциониране на хирургията и въобще на общинската болница", коментира д-р Стефан Николов, управител на болницата в Дупница.

За да се случи това обаче лечебното заведение трябва да сключи договор със затвора, в който са задължени да наемат поне двама въдворени, както и да им се плаща възнаграждение.

"Другото изискване е, че аз първоначално имах идея д-р Карастоянов да дава едни 12-часови дежурства, както е обичайно за една болница. Оказа, че се аз дефакто мога да разчитам на него само сутрин от 8 до пет следобяд", допълни д-р Стефан Николов.

"В момента се въздържаме от това да сключим такъв договор, докато не проследим неговото поведение в условията на затвора и не изградим едно доверие към него", каза още старши комисар Крум Петров.

Ако д-р Карастоянов бъде върнат на работа, той не само ще помага на обществото, но и ще съкрати присъдата си, тъй като един изработен ден се счита за два излежани.



Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

Словения

Най-дружелюбните страни в Европа

10. Хърватия. Резултат 91.78 Някога лятно ...

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 30 юни 21:00ч.

Невъзможно бягство 3

Режисьор: Джон Хърцфелд
В ролите: Силвестър Сталоун, Дейв Батиста, 50 Сент, Джин Тян и др.

виц на деня


"Моля, не повръщайте под масите! И там има ора..." - Надпис във врачанска кръчма

към хороскоп хороскоп

близнаци

Днес може да се почувствате напрегнати без видима причина

Днес може да се почувствате напрегнати без видима