Свързани новини

04.11.2014 11:45

Радан готов за премиер от ГЕРБ

Видян 1316 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Лидерът на ДСБ Радан Кънев обяви, че, ако бъде предложен от ГЕРБ, е готов да стане премиер, но ”само при ясна подкрепа на политическия съюз, в който участвам, и на семейството си."


Той съобщи чрез личния си профил във Фейсбук, че във вторник сутринта е провел личен разговор с лидера на ГЕРБ Бойко Борисов.


 ,,Изложих виждането си, че нито едно от предложенията на ГЕРБ не е най-доброто решение за премиер. Но тъй като споделям мнението, че нови избори са най-лошото решение, всички възможности трябва да бъдат обсъдени, нито една - прибързано отхвърлена. Възможно е, при ясно мнозинство и програма, РБ да приеме всяко предложение на ГЕРБ за министър-председател. Ако това предложение съм аз, бих приел само при ясна подкрепа на политическия съюз, в който участвам, и на семейството си”, пише Кънев.


Името му бе свързано с премиерския пост в неделя от преговарящия от страна на ГЕРБ евродепутат Томислав Дончев. Преди началото на поредните консултации с РБ за програмата на евентуалното бъдещо съвместно правителство той заяви, че ако има несъгласия, свързани с позиции в Министерския съвет, персоналния състав от страна на Реформаторския блок, "отвореността и загриженост за ситуацията" в неговата партия стига дотам, че освен за титулярния вариант за кабинет с премиер Бойко Борисов, тя е готова и за други варианти. "Включително да подкрепим правителство с мандата на ГЕРБ с премиер, примерно, г-н Кънев”, каза Дончев.


 По-късно във вторник на влизане за консултациите на РБ с президента Росен Плевнелиев, лидерът на ДСБ не пожела да коментира допълнително написаното в профила му във Фейсбук.


 Много ясно беше написано за какво става дума на база на един личен разговор, посочи Кънев.


 Във вторник следобед предстои да продължат и преговорите между ГЕРБ и Реформаторския блок за формулата на новото правителство. Oчаква се да бъдат обсъдени персоналните назначения в новия кабинет. Преди ден стана ясно, че Реформаторският блок ще настоява за пет министерски места и запазването на Христо Иванов като правосъден министър.



Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 26 май 21:00ч.

Измет

Режисьор: Стивън Долдри, Кристън Дюрвурт
В ролите: Руни Мара Сестра Оливия Мартин Шийн Father Juilliard Вагнер Моура Хосе Анджело

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

козирог