Свързани новини

07.12.2009 12:54

Ако до сряда не е възстановена, РЗС тръгва в контраатака

Видян 1018 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Ако до сряда в 9.00 часа ПГ на „Ред, законност и справедливост” не бъде възстановена, партията има потенциала и силата да проведе тежка контраатака, за което имаме и вътрешна, и външна подкрепа. Това заяви Яне Янев в централата на партията, предаде БГНЕС.


Пресконференцията бе прекъсната от телефонно обаждане на премиера Бойко Борисов до Янев. След неосъществената среща снощи с Борисов, ръководството на РЗС я е провело днес в Министерски съвет. На нея от РЗС са поставили ребром въпроса дали ГЕРБ се нуждае от партията и са запитали кой поражда системните конфликти, както и защо нито едно предложение на парламентарната група не е било прието за четири месеца. От РЗС са заявили, че за тях има един единствен изход за възстановяването на парламентарната група. „В момента едвам удържаме нашите избиратели да не тръгнат към София”, заяви Янев. Той подчерта, че РЗС е проект на 200 хиляди българи и всеки, който се опитва чрез такива мръсни и непочтени номера да пренебрегне този факт, ще получи съответния отпор.


От юридическа гледна точка ПГ на РЗС съществува, каза Димитър Абаджиев, но тя е в процедура на разпад поради действията на Марио Тагарински. Абаджиев се обърна към него чрез медии, за да направи две неща – или да възстанови мандата, който принадлежи на РЗС, или да подаде молба за напускане на парламента. Политическият съвет на РЗС реши да сформира работна група начело с Атанас Семов и в рамките на днешния ден и на дипломатичния тон да осъществи пряка комуникация с Тагарински. На въпроса как е реагирал премиерът на поставените от партията въпроси Янев заяви, че Борисов е изразил своето най-добро отношение към тях и се е ангажирал дотолкова, доколкото са му възможностите, като е дал положителен знак към своите гости. „За всичко, което ще се случи, ще са важни не думите, а делата”, каза Янев. РЗС няма да спре да атакува Георги Първанов. „За нас той е изключително опасен фактор, който подмолно и задкулисно режисира редица процеси в държавата без да има съответните правомощия”, допълни той.
От РЗС все пак ще запазят толеранс до шестия месец от началото на това управление. Янев заяви, че те не са обявявали война, но имат всички възможности и подкрепа за съответната реакция, готови са да играят „ва банк” и да стигнат до край”. „Ако трябва ще се кача на един от моите коне, ще тръгна из страната и пак ще направя каквото съм решил”, завърши той.



Етикети
, ,
Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 02 юни 21:00ч.

Загадката Анри Пик

Режисьор: Реми Безансон
В ролите: Фабрис Люкини, Камий Котен, Алис Изас, Бастиан Буйон, Астрид Уетнал, Ханна Шигула и др.

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

овен

Днес бъдете креативни и смели

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Днес бъдете креативни и смели, когато изразявате себе