27.05.2024 14:52

Да подпишат декларация, че ако се наложи, те ще воюват за България: Радев за политиците, които зоват за оръжия и ескалация в Украйна

Видян 2896 пъти | Коментари 0
Гласували 3 рейтинг: 3.6667
много слаба слаба добра много добра страхотна

Здравият разум не може да се асоциира с всяване на страх. Призовавам всички народни представители, хора с власт, които вземат решение за изпращане на оръжие, за ескалация в Украйна, да преминат 1 месец интензивна военна подготовка, да подпишат декларация, че ако се наложи, те ще воюват за България. Има хора, които без да им мигне окото, вземат решения, може да доведат до риск за живота на други хора, но те няма да подложат своя собствен живот на риск.


Един ако се случи така, както един бивш министър на финансите каза: "като дойде врагът, ние ще дадем отпор". Аз не съм сигурен дали ще дават отпор или ще ги търсим някъде, неизвестно къде.


Има такива, които през живота си не са стискали друго освен детско пистолетче, заяви президентът Румен Радев в отговор на журналистически въпроси в Швейцария, където се срещна с колегата му Виола Амхерд. По думите му те няма да предложат своя собствен живот на риск, ако се стигна до ескалация на напрежението.

Да се намали ентусиазма и да се мисли повече, ако нещо не е ясно, нашите политици, които вземат решения, да се допитат до експерти, ако трябва, въпросът вече не е чисто политически, подчерта Радев.


 Всички държави-членки на НАТО по един или друг начин са въвлечени във войната в Украйна - чрез предоставяне на разузнавателна информация, целеуказване, оръжия, муниции, подготовка и вече има европейски лидери, които открито говорят за това присъствие, коментира още Радев.


Радев отговори на уверението, че темата за изпращането на български военни в Украйна не съществува.


"Няма значение дали нашето Народно събрание ще вземе решение (за изпращане на военни - бел. ред.), ако друга държава провокира пряк сблъсък с Русия. Ние нали сме член на НАТО, нали има чл. 5? Това няма какво да го обсъждаме", заяви Радев.


Днес по-рано Парламентарната асамблея на НАТО прие декларация на Украйна да се позволи да използва изпратената ѝ военна помощ за удари по военни цели на руска територия.



Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

пенсии

8,5 млрд. лева са разходите за пенсиите към края на май

Разходите за пенсии към края на май са 8,5 ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 23 юни 21:00ч.

Малки невинни лъжи

Режисьор: Гийом Кане
В ролите: Франсоа Клюзе Макс Марион Котияр Мари Жил Льолуш Ерик

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

риби

Сутринта ще се сбъдне една ваша мъничка мечта

Сутринта ще се сбъдне една ваша мъничка мечта, но това