Свързани новини

23.09.2009 11:28

ДПС: Няма изборни нарушения

Видян 1422 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

В становище на парламентарната група на ДПС до главния прокурор и членовете на Конституционния съд се отричат основните обвинения от страна на РЗС за нарушения в изборния процес на 5 юли тази година, в секциите разкрити в Турция, информира БГНЕС.


В подкрепа на твърденията си от ДПС прилагат отговор на свое запитване до министерство на външните работи относно организацията на изборите за народни представители в чужбина. В приложена справка е показан по отделно броят на гласувалите, според подписите в избирателните списъци, за всяка от 274-те разкрити секции в чужбина. Отговорът е подписан от министър Румяна Желева с дата от 16 септември 2009 г.
Лютви Местан обори по отделно всяко едно от твърденият за нарушения, посочени от РЗС. Твърди се, че броят на разкритите секции в Турция не съответства на подадените заявления, информира Местан. 90 хил. гласа са подадени в съседната ни страна, а 40 хил. са подадените заявления, каза той и поясни, че това е в границите на нормалната практика.
За твърденията, че има масови случаи на двойно гласуване Местан поясни, че от близо 4.2 млн. гласували, 174 са случите на упражняване на двоен вот, от които 79 в Турция. 79 гласа според него не могат да променят изборния резултат. На съмнението, че не е възможно в една избирателна секция да гласуват повече от 1000 избиратели, Местан изброи държавите, в които има разкрити български избирателни секции, в част от които е констатирано гласуване на повече от 1000 души в една секция. Това е ставало в Милано, в Палма де Майорка, Никозия, Мадрид, Лондон. Като пример той даде Мадрид, където в една избирателна секция, са гласували 2 294 души. "По каква логика в Мадрид може, а другаде не", попита той.
Според него в сезирането на Конституционния съд, по тази тема прозира преднамереност и тенденциозност. "Има си компетентни органи, дори да има технически грешки, това не е отговорност на никоя политическа партия, а на организаторите на изборния процес", заключи Местан.



Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 23 юни 21:00ч.

Малки невинни лъжи

Режисьор: Гийом Кане
В ролите: Франсоа Клюзе Макс Марион Котияр Мари Жил Льолуш Ерик

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

близнаци

Днешният ден може да стане най-подходящия ден за раждане

Днешният ден може да стане най-подходящия ден за