Свързани новини

06.03.2014 11:15

Експерти: Кризата в Украйна връща руснаците на пазара за имоти в България

Видян 1044 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Умерената позиция на страната ни и избягването на крайни политически изказвания по отношение на ситуацията в Украйна са ключови за успеха на летния сезон на ваканционни жилища, смятат от инвестиционната компания Green Life в анализ по темата.  Според експертите международният конфликт би могъл да се отрази и позитивно на българския пазар на ваканционни жилища, чиито основни клиенти са руснаците, стига да не започне военен конфликт.


През последните месеци рублата се обезценява. За руските граждани, чиито спестявания са в местна валута, това е неприемливо и те търсят възможност да „спасят” парите си, като ги вложат изгодно. Ваканционен имот в България е чудесна възможност, коментират от компанията.


Но кризата има и негативна страна, особено ако се стигне до ограничаването на визи за руснаци от страна на ЕС. Според кеспертите, през последната седмица се наблюдава отчетлива тенденция на изчакване и забавяне на сделките от тяхна страна.


Според данните руските клиенти са определящи за българския пазар на ваканционни имоти, до голяма степен и за туризма. За бизнеса, който инвестира в областта, е много важно тяхното поведение и желание за покупки и посещения да не се променя.


От компанията пиосочват, че през последната година е имало и нова тенденция на българския пазар на ваканционни имоти. Все повече руски туристи, купувачи на такива жилища на българското Черноморие, търсят опции за развиване на бизнес у нас.


Пазарът на имоти тип „втори дом” през цялата 2013 година бе белязан от стремежа на руските граждани да намерят опция за постоянно пребиваване в България. Тази тенденция по естествен начин породи и опитите на руснаците да започнат бизнес в страната ни.


През 2013 г. собствениците на ваканционни имоти на морето прибягват до различни стъпки, за да се издържат в България. Понякога те, освен имот за живеене, купуват и земеделска земя и правят оранжерии от около 100-тина декара, коментират експертите.


Устойчиво възстановяване и ръст в активността белязаха пазара на ваканционни имоти в страната ни през 2013 година, се посочва в годишните данни на компанията. На годишна база покачването в броя на сделките с жилища тип „втори дом” е около 7%, като тази тенденция е съпътствана от стабилизиране на ценовите нива.



Етикети
,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

водолей