28.01.2009 13:21

ЕС подкрепя България за директивата INSPIRE

Видян 1699 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Българското правителство, представено от Държавната агенция за информационни технологии и съобщения /ДАИТС/ и Обединените Изследователски Центрове (ОИЦ) към Европейската комисия направиха важни стъпки към прилагането на директивата 2007 - Инфраструктура за пространствена информация в Европа /INSPIRE/, съобщиха от пресслужбата на ДАИТС, цитирани от БГНЕС.


Това заявиха на пресконференция ръководителят на отдела за пространствени бази данни в Обединените Изследователски Центрове Алесандро Анони и председателят на ДАИТС Пламен Вачков. Алесандро Анони бе на работно посещение в България на 27 и 28 януари, което бе организирано от ДАИТС и Агенцията за устойчиво развитие и евроинтеграция/АУРЕ/.
На пресконференцията бе представена Програмата за национална инфраструктура за пространствена информация. Прилагането й ще доведе до лесен достъп до геопространствени данни, които се съхраняват от институциите; бърза реакция при природни бедствия и извънредни ситуации, подобряване на планирането и вземането на решения; модернизиране на административните услуги, създаване на възможности за публично–частно партньорство при предоставянето на допълнителни услуги.



Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 16 юни 21:00ч.

Който оцелее ще разказва

Режисьор: Сет Макфарлан
В ролите: Евън Джоунс, Уес Стъди, Сара Силверман, Джовани Рибизи, Сет Макфарлан, Нийл Патрик Харис, Лиам Нийсън, Чарлийз Терон, Аманда Сайфред

виц на деня


"Моля, не повръщайте под масите! И там има ора..." - Надпис във врачанска кръчма

към хороскоп хороскоп

дева

Добър се очертава денят за вас

Добър се очертава денят за вас, въпреки малките