Свързани новини

13.01.2014 13:54

Иван Христов е новият изпълнителен директор на Българска банка за развитие

Видян 1155 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Иван Христов бе избран за третия изпълнителен директор на Българска банка за развитие. Решението на Управителния съвет на банката влезе в сила на 10 януари 2014 г. и беше вписано в Търговския регистър. Така кредитната институция ще бъде ръководена от Председателя на УС и Главен изпълнителен директор Димо Спасов, заместник-председателя на УС и изпълнителен директор Билян Балев и Иван Христов, член на УС и изпълнителен директор.


Иван Христов е в състава на Управителния съвет на ББР от септември 2013 г. Завършил е „Индустриален мениджмънт” в Техническия университет в София и „Финанси, кредити и застраховане” в Стопанската академия в Свищов. Кариерата му преминава през БНБ, Първа частна банка и Централна кооперативна банка. В продължение на 10 години заема поста регионален мениджър на Райфайзен банк за региона Сливен и Ямбол. През 2011 г. поема ръководството на отдел „Териториално развитие и човешки капитал” в Токуда банк.


Българска банка за развитие е държавна финансова институция, насочена към подкрепата на микро-, малките и средни компании в България. ББР е една от четирите банки с най-висок дългосрочен кредитен рейтинг у нас (BBB-).


Общият капитал на банката е в размер на 1 587 млн. лева. Основна част от ресурсите й се формират от привлечени средства от кредитни институции, като най-голям е делът на средствата от международни финансови организации.


Банката за развитие предоставя директно и он-лендинг финансиране на микро-, малки и средни фирми и стартиращи предприятия. Сред основните цели на ББР е да се превърне в естествен партньор за бизнеса, не само в частта предоставяне на финансиране, но и като търсен консултант за новосъздадените компании.



Етикети
,
Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

Мъдрост

Злото унищожава дори себе си

Злото унищожава дори себе си. Аристотел

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 16 юни 21:00ч.

Който оцелее ще разказва

Режисьор: Сет Макфарлан
В ролите: Евън Джоунс, Уес Стъди, Сара Силверман, Джовани Рибизи, Сет Макфарлан, Нийл Патрик Харис, Лиам Нийсън, Чарлийз Терон, Аманда Сайфред

виц на деня

Жената по природа е много добра, може да прости на един мъж дори и да не е виновен...

към хороскоп хороскоп

телец

Множество срещи и разговори ще изпълнят и този ден

Множество срещи и разговори ще изпълнят и този ден. Не