Свързани новини

30.10.2009 13:11

Костов: Програмата на ГЕРБ е близка до нашата

Видян 1209 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Като приоритети програмата на ГЕРБ е близка до нашата, заяви Иван Костов от името на Синята коалиция, предаде БГНЕС.


От ГЕРБ са поискали със специално писмо становището на депутатите от Синята коалиция, които изложиха тази сутрин основните си предложения. Сините настояват да бъдат отстранени бившите служители на Държавна сигурност от ръководни позиции в службите за сигурност. Те държат да има реформа в съдебната влас. В антикризисното данъчно законодателство трябва да бъде включено: Намаляване на данъка на едноличните търговци от 2011 г., намаляване на срока за възстановяване на ДДС от 2010 г., намаляване на общата ставка на ДДС от 20 на 18 % в рамките на мандата на правителството и увеличаване на данъка върху хазарта до 15 % от 2010 г. От Синята коалиция са готови с конкретни мерки за премахване на корупционните възможности във законодателството за обществените поръчки. Те искат гарантирането на енергийната сигурност на страната да се осъществи чрез диверсификация на доставките на енергоресурси, преодоляване едностранната зависимост от Русия, приоритет в изграждането на газопровода „Набуко“ и свързване на газопроводната ни мрежа с тази на Румъния и Гърция.
Депутатите от СК предлагат програмата за управление на ГЕРБ да включва изработването на специална позиция по отношение на преговорите на ЕС с Турция. България трябва да поиска от турските власти да уважават суверенитета на страната ни, да престанат да се намесват във вътрешния ни политически живот, и в делата на българските мюсюлмани. Според тях Турция организира подкрепа на една от българските политически партии, което е недопустимо за две съседни европейски страни. Тази сутрин народни представители от Синята коалиция са имали среща с вицепремиера и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов и с техни колеги от ГЕРБ.



Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 09 юни 21:00ч.

Ятаган

Режисьор: Andrey Andonov
В ролите: Любомира Башева Mila Николай Илиев Omar Мариан Вълев Inspector Rangel Kostov Ирена Милянкова Barumova

виц на деня

Блондинка опитва да постъпи на работа в полицията.

Възрастният шеф в полицията я поглежда и пита:

- Ще ви задам няколко въпроса. Колко е две по две?

- Ъъъъ, четири.

- Добре. Корен квадратен от 100?

- Ами, десет!

- Отлично. Кой е убил Ботев?

Блондинката замълчава.

- Не знам, - накрая казала тя.

- Добре, помислете и елате утре

Блондинката се обажда на приятелка. Тя я пита:

- Взеха ли те на работа?

- Не само, че ме взеха, но вече ми поръчаха и разследване на убийство!

 

 

към хороскоп хороскоп

овен

Не поемайте ненужни рискове

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Денят ще ви предложи добри възможности да подобрите