Свързани новини

27.03.2013 16:52

Месечната сметка за вода = на два килограма свинско филе

Видян 1506 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Месечната сметка, която софиянци заплащат за изразходваната от домакинствата вода, се равнява на стойността на два килограма свинско филе или 4 големи хамбургера. Това заяви пред журналисти Етиен Пети, председател на Борда на директорите и главен изпълнителен директор на Софийска вода АД, както и заместник главен изпълнителен директор на Веолия Вода Европа.


Пети обясни, че сметките на софиянци към водното дружество са минимални, спрямо останалите разходи на гражданите. Те били около два пъти по-ниски от месечните задължения към мобилните оператори и 10 пъти по-ниски от тези към Топлофикация – София.


„Когато хората говорят за цената на водата, те не винаги знаят за какво точно говорят”, отбеляза Етиен Пети.Според него - 60 на сто от потребителите на Софийска вода не знаят каква е цената на кубичен метър, колко литра се подава на кубичен метър и колко всъщност плащат потребителите месечно за водните услуги.


Изпълнителният директор на водното дружество обърна внимание на това, че цената на водата се определя от държавния регулатор, а признатите инвестиции, които също се изчисляват в крайната цена за потребителите е задача на Столичната община. „Това е прецедент навсякъде в света, двата показателя да бъдат определяни от два различни регулатора”, коментира още Етиен Пети.


На въпрос кой е най-големият длъжник на Софийска вода той посочи държавното дружество Врана, което е към Министерството на земеделието и храните (МЗХ).


Задълженията му възлизат на над 1 млн. лева.


„В края на изминалата 2012 година, задълженията на абонатите на Софийска вода възлизат на над 65 млн. лева, като 89% от тях са именно на домакинствата”, подчерта Пети и отбеляза, че най-много са длъжници в столичните квартали Младост, Люлин и центъра.


Той категорично отрече да има конфликт между Столичната община и акционерното дружество Софийска вода.


„Не познавам лично общинския съветник Николай Стойнев, днес ще се срещна за първи път с него”, уточни директорът.


„В гаража на Софийска вода няма ферарита и луксозни автомобили, а само коли, които са предназначени за премахването на аварии и са в полза на самите потребителите. Не са вярни всички изнесени данни за признатите инвестиции, които са отишли за покупката на автомобили. Истината е, че сме закупили 20 превозни средства, от които 4 са каналочистачни машини”, допълни директорката на Веолия вода България Мариана Итева.


Етиен Пети допълни, че му предстои среща със столичният кмет Йорданка Фандъкова.


„ Ще съм щастлив да отговоря на всички посочени от нея въпроси. Също така ще й предложа съдействието си и за проблемите на Топлофикация. За 2 години можем да направим топлинното дружество толкова ефективно, колкото и Софийска вода“.



Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

Наистина ли да пиете редовно сок е толково здравословно?

Наистина ли навикът Ви да пиете сок е толкова здравословен?

Всички знаем, че пиенето на оптимално ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 07 юли 21:00ч.

Милост

Режисьор: Дестин Креттон
В ролите: Майкъл Б. Джордан Браян Стивънсън Джейми Фокс Уолтър Макмилиън Уолтър Макмилиан

виц на деня



- Мамо, излизам. Да купя ли нещо?

- Купи си апартамент и се махай! На 45 си вече.

към хороскоп хороскоп

лъв