Свързани новини

28.04.2011 17:42

По 20 колонки за електромобили от тук до морето

Видян 2011 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Между 18 и 20 колонки за зареждане на електромобили ще бъдат монтирани в София и Варна от германската компания Сименс и българската Ренърджи, съобщи шефът на българската фирма Никола Газдов.

Работата по инсталирането на станциите в столицата ще започне в началото на лятото. От Сименс ще доставят основната част от колонките и системата за управление на комуникацията и натоварването.

В края на миналата година електроразпределителното дружество ЧЕЗ и Столичната община подписаха меморандум, според който навлизането на електрическите коли в София ще се насърчава чрез създаване на мрежа от зарядни станции. Общината трябва да облекчи даването на разрешения за изграждането на зарядна инфраструктура върху общинска собственост. ЧЕЗ обещаха да улеснят предоставянето на мощност, транзитен капацитет и точки за присъединяване на колонките.

„В близко бъдеще собственикът на електромобил ще може, освен да зарежда колата си евтино, да бъде и търговец на електроенергия – т.е. да зарежда с ток на ниска цена през нощта и да отдава ток към мрежата в пикови моменти, когато цената му е висока“, обясни мениджърът в сектор Енергетика на германската компания Ралф Бишур.

По думите му компанията работи по много пилотни проекти за електрически превозни средства в Европа, Азия и Америка. По един от тях се изследва поведението на потребители в Мюнхен, на които са предоставени 40 тестови автомобила MINI-E на BMW.

„Имаме възможност да заменим до 20 на сто от автопарка с електромобили, без да се налага изграждане на нови енергийни мощности“, заяви във вчерашния брой на 19' зам.-министърът на енергетиката и туризма Евгени Ангелов по време на форума Smart City. 




Етикети
Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 02 юни 21:00ч.

Загадката Анри Пик

Режисьор: Реми Безансон
В ролите: Фабрис Люкини, Камий Котен, Алис Изас, Бастиан Буйон, Астрид Уетнал, Ханна Шигула и др.

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

стрелец

Живо ще се интересувате от всичко

Живо ще се интересувате от всичко, което се случва