Свързани новини

12.05.2009 09:57

Путин: Русия и Япония могат да решат териториалния си спор

Видян 1422 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Русия и Япония могат да достигнат до разрешаване на териториалния въпрос, създавайки атмосфера на доверие и развивайки съвместни проекти, заяви руският премиер Владимир Путин, цитиран от БГНЕС.


"Притежавайки подобен дух, съвместната работа ще позволи да се достигне и до разрешаването на глобалните въпроси, включително и сключването на мирен договор", каза Путин по време на работна закуска с представители на деловите кръгове от двете страни. Япония претендира за четири острова от Южните Курили, позовавайки се двустранния Договор за търговията и границите от 1855 г., по който границата е била определена между островите Уруп и Итуруп и спорните днес острови са били признати за японски, припомня РИА "Новости". Принципната позиция на Москва е, че Курилските острови са влезли в състава на СССР, чийто наследник е Русия, след приключването на Втората световна война. Руският суверенитет има съответната международна и правна основа и не подлежи на съмнение, смятат в Москва. Японците са поставили в зависимост от решаването на териториалния спор подписването на мирния договор между двете страни. Путин заяви, че руското правителство с всички сили ще подкрепя начинанията на руския и японския бизнес. Премиерът констатира, че за последните години стокообменът между двете страни, както и обемът на преките инвестиции е нараснал. "Осъществяват се големи проекти в сферата на енергетиката и други области, от развитието на които са заинтересувани двете страни", подчерта Путин. "Създадена е атмосфера на доверие, усилват се тенденциите, свързани с желанието да се развиват отношенията в най-различни области", добави руският премиер.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 26 май 21:00ч.

Измет

Режисьор: Стивън Долдри, Кристън Дюрвурт
В ролите: Руни Мара Сестра Оливия Мартин Шийн Father Juilliard Вагнер Моура Хосе Анджело

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

 

 

към хороскоп хороскоп

водолей

Днес ще внасяте суматоха около себе си

Днес ще внасяте суматоха около себе си. На ум ще ви