Свързани новини

08.10.2014 15:24

Разрешиха проблема с детските градини в район Панчарево

Видян 1116 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Кметът на София Йорданка Фандъкова откри в с.Герман, район Панчарево, нова детска градина, осигуряваща 145 места за най-малките. "През последните години в столицата бяха построени 63 сгради на детски заведения - доказателство за устойчивата политика на Общината относно децата и образованието", заяви Фандъкова. "Чрез откриването на тази градина недостиг на свободни места в района вече няма", добави още тя.


Новият обект е с площ от 1723 кв.м, построен е за шест месеца и заедно с обзавеждането струва над 2 млн.лв. На първия етаж има една градинска група за 25 деца, една яслена за още 20, физкултурен салон, кухня, административни, обслужващи и стопански помещения, лекарски кабинет. На втория етаж ще бъдат разположени останалите три групи от по 25 хлапета и помещение за персонала. Отоплението на помещенията ще бъде извършвано чрез водна термопомпа,а на покрива са монтирани осем слънчеви колектора.


Йорданка Фандъкова припомни, че следващият учебен сезон ще бъде открит в новото училище, което в момента се строи. През последните години само в район Панчарево заработиха седем детски градини.


В проектобюджета за идната година Столичната община ще предложи за строителството на образователни институции да бъдат отделени 13 млн. лв., съобщи още градоначалникът на София. Очаква се в най-скоро време да бъде завършено изграждането на девет детски градини, ще бъде стартиран и строежът на седем нови сгради. Предстои да бъдат открити обекти в районите Средец и Оборище, допълни Фандъкова.



Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 09 юни 21:00ч.

Ятаган

Режисьор: Andrey Andonov
В ролите: Любомира Башева Mila Николай Илиев Omar Мариан Вълев Inspector Rangel Kostov Ирена Милянкова Barumova

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

 

 

към хороскоп хороскоп

овен

Не поемайте ненужни рискове

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Денят ще ви предложи добри възможности да подобрите