Свързани новини

25.05.2011 16:39

Ремонтират догодина входа за София

Видян 1111 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Мащабен ремонт на един от най-натоварените пътни участъци в България – входът за София през Драгичево - Владая – Княжево, ще започне следващата година, съобщи Лазар Лазаров, член на Управителния съвет на Агенция Пътна инфраструктура. За разширяването на трасето има проект, който се актуализира и ще започне процедура по избор на изпълнител, която ще приключи до края на годината. Същинското строителство се предвижда да стартира през 2012 г. и ще струва между 10 и 20 млн. лева, които ще се осигурят от държавния бюджет, обясни Лазаров. В момента на входа на София при Владая всеки ден се образуват задръствания заради стесненото платно. 

Досега на пътя са правени само ремонти на парче и изкърпване на разбития асфалт. През 2009 г. се заговори за основен ремонт след откриването на магистрала Люлин, по която да се пренасочи трафикът от международен път Е79 и от Перник. Ако трасето бъде изцяло, а не частично затворено за ремонт, през комплекса Люлин ежедневно ще минават около 30 000 автомобила.

Трафикът на кръговото при Люлин, съответно по булевардите Царица Йоана и Сливница ще се облекчи след ремонта на пътя Перник – Суходол, който върви успоредно на магистрала Люлин. От пътен възел Даскалово той излиза на Суходол, а оттам директно на бул. Стамболийски. 

Също така ще продължи изграждането на Западната дъга на Околовръстното, която ще се явява естествено продължение на магистрала Люлин. Техническият проект е готов, в момента се довършват отчужденията и в рамките на месец – два ще стартира процедурата за избор на изпълнител. 



Етикети
,
Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

Наистина ли да пиете редовно сок е толково здравословно?

Наистина ли навикът Ви да пиете сок е толкова здравословен?

Всички знаем, че пиенето на оптимално ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 07 юли 21:00ч.

Милост

Режисьор: Дестин Креттон
В ролите: Майкъл Б. Джордан Браян Стивънсън Джейми Фокс Уолтър Макмилиън Уолтър Макмилиан

виц на деня

Детето на японка и българин е странна комбинация: Много му се работи, ама го мързи да стане.

към хороскоп хороскоп

козирог