Свързани новини

09.01.2009 12:36

Скок на потреблението на ток в София

Видян 1055 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Средно със 140 мгв се е увеличило потреблението на електроенергия в столицата. При покачване на температурите с 1 градус, потреблението скача с от 9 до 12 мгв. Това съобщи днес Ясен Гуев мениджър на ЧЕЗ-България, предаде БГНЕС.


Взетите мерки при евентуални аварии са увеличаване на екипите, като към момента дружеството разполага с 301 екипа, с автомобили с висока проходимост и други 137 със специализирана техника и 980 души експертен персонал при случай на авария. Максималното натоварване на мрежата на ЧЕЗ за цяла Западна България е 2 220 мгв, регистрирани на 6 януари, първият ден когато беше спряна газта, съобщи Иван Коваржчик, изпълнителен директор на дружеството. Той съобщи, че за момента са прекратени плановите ремонти и плановите прекъсвания на електричеството, защото това би усложнило още повече ситуацията. Натоварването за София-област се е повишило с 11,7 %, стана ясно на пресконференцията. Първият ден след спирането на газоподаването ЧЕЗ е регистрирал 130 аварии на ниско напрежение, втория ден 140 и вчера 78, съобщи Божидар Гатев, ръководител на направление "Столично" в ЧЕЗ. От компанията обясниха още, че в случай на авария те носят отговорност само за електрическото табло и ако аварията е в инсталацията на жилището, абонатът трябва сам да реши проблема. Гатев заяви още, че кабелите с ниско напрежение в Студентски град не са собственост на дружеството, а на организацията Студентски столове и общежития, за която не се знае дали съществува още, но ЧЕЗ въпреки това се е заела с аварията, за да не останат студентите без ток. От дружеството обясниха, че в повечето случаи авариите се дължат на това, че инсталациите в жилищата издържат на натоварване средно между 4 и 6 мгв, като това трябва да се контролира от органите отговарящи за строителството.



Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 02 юни 21:00ч.

Загадката Анри Пик

Режисьор: Реми Безансон
В ролите: Фабрис Люкини, Камий Котен, Алис Изас, Бастиан Буйон, Астрид Уетнал, Ханна Шигула и др.

виц на деня


"Моля, не повръщайте под масите! И там има ора..." - Надпис във врачанска кръчма

към хороскоп хороскоп

овен

Днес бъдете креативни и смели

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Днес бъдете креативни и смели, когато изразявате себе