Свързани новини

25.05.2011 17:06

След разкритията на 19' Фандъкова почва проверка на екшъна пред джамията

Видян 1371 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

„България е правова държава, в която има закони и наредби, а моят ангажимент е да правя всичко възможно те да се спазват“, коментира пред bTV кметът на София Йорданка Фандъкова във връзка със сблъсъците пред джамията в София миналия петък. 

„По отношение на шума съществуват наредба и стандарти, които ясно показват какви са допустимите нива. Компетентен орган по този въпрос е Регионалната инспекция по здравеопазването, като кметът има право да подпише мерки за отстраняване на този звук, ако бъдат констатирани нарушения“, поясни още Фандъкова. 

Столичният кмет увери, че ще възложи проверка за спазване на нивата на шум в централна градска част като цяло, тъй като източниците на шум там са прекалено много. Ако се констатира нарушение, Столична община ще направи предписание за намаляване на звука.

Фандъкова беше категорична, че може да реагира само ако има нарушаване на правилата, което според нея е именно завишаването на нивата на шума.

Що се отнася до опънатите около джамията килимчета, Фандъкова заяви, че е възложила на заместник-кмета по сигурността Иван Сотиров да се обърне към настоятелството на джамията да провеждат службите по начин, по който да не създават неудобства за околните. Припомняме, че във вчерашния си брой 19' разкри, че именно той е човекът, подписал митингът на Атака да се проведе пред джамията по време на петъчната молитва. 




Етикети
,
Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 02 юни 21:00ч.

Загадката Анри Пик

Режисьор: Реми Безансон
В ролите: Фабрис Люкини, Камий Котен, Алис Изас, Бастиан Буйон, Астрид Уетнал, Ханна Шигула и др.

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

 

 

към хороскоп хороскоп

везни